Vulcano till Neapel färja

Vulcano Neapel rutten ansluter Eoliska öarna med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Siremar. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 14 timmar 15 minuter.

Vulcano Neapel seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Vulcano - Neapel färjerederier

  • Siremar
    • 3 Avgångar per vecka 14 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Vulcano Neapel

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Vulcano Neapel är en bil och 1 passagerare.

Vulcano guide

Den lilla italienska vulkaniska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet cirka 25 km norr om Sicilien, och är den sydligaste av de åtta öar som utgör de Eoliska öarna. Ön är bara cirka 21 kvadratkm stor och dess högsta punkt är knappt 500 meter över havet. Det finns ett antal vulkaner på ön, och inkluderar en av fyra aktiva, icke-undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkanisk aktiviteten kom från Gran Cratere överst på Fossa kon, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Dock har öns vulkaner varit tysta sedan omkring 1890 då Fossa utbröt och deponerade cirka fem meter av pyroklastiska material på höjdpunkten. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga besökarna finns möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!

Bärplansbåt och färjetrafik ansluter Vulcano till de övriga Eoliska öarna och Sicilien och fastlandet. Åtkomst från Milazzo på Sicilien är bekvämt, eftersom Vulcano är båtens första stopp innan den fortsätter till de andra öarna.