Ventotene till Casamicciola färja

Ventotene Casamicciola rutten ansluter Pontine-öarna med Neapelbukten. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, SNAV. Det finns överfarter upp till 5 gånger vecka med en resetid från ca 45 minuter.

Ventotene Casamicciola seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Ventotene - Casamicciola färjerederier

  • SNAV
    • 5 Avgångar per vecka 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ventotene Casamicciola

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Ventotene guide

Ventotene är liten ö i Pontine ö-gruppen utanför västkusten av Italien.
På bara 3 km lång och 800 meter bred, får Ventotene sitt namn från de rådande vindar som blåser över ön (vinden i italienska är vento).

Casamicciola guide

Casamicciola är beläget på den norra kusten av ön Ischia, som är en ö av vulkaniskt ursprung i Italiens region Kampanien, i den norra änden av Neapelbukten. Ön är lätt att nå med färjor och flygbåtar från Neapel. Förutom sandstränder och blått hav, har ön också naturliga varma källor och spakomplex runt dessa är en annan stor semester attraktion. De varma källorna och öns naturliga skönhet gör Ischia ett populärt resmål för tyska turister i synnerhet, och många skyltar och meddelanden runt ön använder tyska som andraspråk. De flesta besökare åker till norra kust städerna Ischia Porto, Ischia Ponte, Casamicciola Terme, Forio och Lacco Ameno. Av dessa har Ischia Porto har de bästa barerna, Casamicciola den värsta trafiken och Ischia Ponte och Lacco Ameno mest överklagande.

Bärplansbåtar och färjor ta dig fram och tillbaka till fastlandet Italien i Neapel från den vackra hamnen i Casamicciola