Boka en färja från/till Troon

Troon färjehamn i Skottland förbinder Larne i Nordirland med möjlighet att välja mellan upp till 14 överfarter per vecka. Restiden för Troon till Larne överfarten är 2 timmar 15 minuter och trafikkeras av P&O Irish Sea.

Troon hamnkarta

Klicka här för karta

Troon färjealternativ

Troon färjetjänster

 • P&O Irish Sea
  • 14 Avgångar per vecka 2 tim 15 min
  • Få pris

Troon guide

Namnet Troon känner man igen om man golf intresserad. Staden är ett hem till Royal Troon Golf Club, som är hem till två av de sex golfbanor som tillsammans helt omger Troon. De andra är Kilmarnock klubben plus tre kommunala kurser, inklusive två av mästerskap standard. Det faktiska namnet "Troon" har ingenting att göra med Skottlands nationella spel. Istället kommer från "Trwyn", Celtic för vändtegen eller punkt. Vilket är ett rättvis namn för den steniga näsan som en stor del av den tidigare delen av staden byggde, som skjuter ut från de breda sandstränder i norr och söder.
Troon hamn spelade en betydande roll i utvecklingen av staden under många år. Det var hem till Ailsa Shipbuilding Company som konstruerade många fartyg för kunder världen över, men främst små passagerarfartyg och olika handelsfartyg. Fiskeflottan från Ayr flyttade till Troon hamn och en vitalisering av den övergivna delen av hamnen började.

Så här hittar du till Troon hamn

 • Troon hamn med bil

  Troon ligger norr om Ayr och Prestwick på västkusten av Skottland och kan nås via A78 från Irvine mot norr och från A77 från Ayr eller Kilmarnock mot väster. Följ skyltarna till hamnen.

 • Troon hamn med tåg

  Troon järnvägsstation erbjuder goda förbindelser till Glasgow och Paisley två gånger i timmen. Det finns även anslutande tåg till Ayr, Kilmarnock och Newcastle. Järnvägsstationen ligger ca 20-30 minuters promenad från hamnen. För mer information och bokning, se vår tåg till Troon sida.

 • Parkering vid Troon hamn

  Det finns både korttids- och långtidsparkering nära terminalen.

 • Troon övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Troon färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Troon övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!