Tallinn till Sankt Petersburg färja

Tallinn Sankt Petersburg rutten ansluter Estland med Ryssland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, St Peter Line. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 62 timmar 30 minuter.

Tallinn Sankt Petersburg seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Tallinn - Sankt Petersburg färjerederier

  • St Peter Line
    • 1 Avgång per vecka 62 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tallinn Sankt Petersburg

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tallinn Sankt Petersburg är en bil och 2 passagerare.

Tallinn guide

Tallin är en stad i Estland som ligger på den norra kusten vid stranden av Finska viken och ca 80 km söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om S: t Petersburg. Tallins Gamla stan har förklarats som världsarv av UNESCO, och staden var en europeisk kulturhuvudstad år 2011 tillsammans med Åbo i Finland. Tallinn är den finansiella och affärs huvudstaden i Estland och staden gynnas av hög ekonomisk frihet, liberal ekonomisk politik och har en mycket diversifierad ekonomi med särskilda styrkor inom informationsteknik, turism och logistik.

Hamnen i Tallinn har fungerat som en mötesplats för de kommersiella förbindelserna mellan öst och väst genom historien. Hamnen erbjuder överfarter till finska och svenska destinationer med färja. Tallins passagerarterminaler hanterar sex miljoner passagerare per år och har flera butiker, ett kafé och bekväma lounger. Hamnen används till både kryssningsfartyg, passagerarfärjor, och under sommarmånaderna även för höghastighetsfärjor. Det finns dagliga avgångar mellan Stockholm och Tallinn och Helsingfors.

Sankt Petersburg guide

Den ryska staden S: t Petersburg är ofta nämns av sina invånare som helt enkelt "Piter" och hette tidigare Leningrad. S: t Petersburg (Sankt Peterburg) har definitivt lett en intressant förflutna med över 300 färgglada år av historia varav mer än 200 var det faktiskt huvudstad hela ryska imperiet. Nutid: t Petersburg är fortfarande en exceptionell stad i alla aspekter mer än att leva upp till de drömmar om tsar Peter den store, som grundade staden i början av 1700-talet. Neva River och dess många kanaler slingrar sig genom centrum av S: t Petersburg och kantas av stora palats och viktiga byggnader från så långt tillbaka som den 18: e århundradet. S: t Petersburg är där rysk balett grundades och har också varit hem för många hyllade kompositörer, såsom Sergej Rachmaninov.

Många av de bästa sevärdheterna i St Petersburg återfinns runt själva centrum och dess framträdande gata Nevskij Prospekt. Chef till Palatstorget som lokalt kallas Dvortsovaya Ploshchad och uppskattar arkitekturen i Vinterpalatset eller tillbringa eftermiddagen cruising på stadens kanaler på vatten bussar, stannar av vid Mikhaylovsky Gardens väg.