Strömstad till Sandefjord färja

Strömstad Sandefjord rutten ansluter Sverige med Norge och körs för tillfället av 2 rederier. Fjord Line service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 30 minuter när Color Line servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 2 tim 30 min.

Så det är kombinerat 42 överfarter som erbjuds vecka på Strömstad Sandefjord rutten mellan Sverige och Norge. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Strömstad - Sandefjord färjerederier

 • Fjord Line
  • 14 Avgångar per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris
 • Color Line
  • 4 Avgångar per dag 2 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Strömstad Sandefjord

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Strömstad Sandefjord är en bil och 2 passagerare.

Strömstad Sandefjord färja recensioner

9
 • "Fungerade perfekt"

  Allt funkade perfekt och vi kom mätta och utvilade till Norge för vår nästa etapp upp i fjällvärlden

  'Björn' reste Strömstad Sandefjord med Fjord Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Stavanger"

  Allt var toppen

  'Ulf' reste Strömstad Sandefjord med Fjord Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra upplevelse "

  Vi båda tycker att resan över till Sandefjord blev mycket bra, med trevligt personal och god mat 😊 vi kommer att åka med er igen. Hälsningar Elisabeth o Bosse

  'Bo Rune' reste Strömstad Sandefjord med Fjord Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "återkoppling resa"

  En mycket trevlig resa på båten mellan Strömstad-Sandefjord t.or fräsch båt o faktiskt mkt billigt i Taxfree, önskar information per denna gmail adress, om erbjudande resa med er färjan, hotell el annat som pågår el kommer inför höst o vinter Tack hälsning clary bengtsson

  'Ted Bengtsson' reste Strömstad Sandefjord med Fjord Line

  Lӓs mer Läs mindre

Strömstad guide

Strömstad är en stad i Strömstad kommun, Västra Götaland i Sverige. Trots sin lilla befolkning på cirka 6.500 invånare, är den klassificerad som en stad av historiska skäl. Strömstad grundades på 1500-talet, genom mynningen av floden Strömsån. Timmer hade länge transporterats längs floden och ett stort antal fartyg seglade här för att köpa ved. Strömstad gjorde snart ett namn för sig själv som en viktig sjöfartsstad, och under den stora sillfiskeeran, under andra halvan av 1800-talet blomstrade handeln. Samtidigt lades grunden för det som senare skulle bli den viktigaste symbolen för Strömstad; kurorten Strömstad. Bukten är Strömstads äldsta kvarvarande kvarter. Byggnaderna som finns där är radhus som valts eftersom dessa var låga byggnader och erbjöd utsikt över hamnen och båtarna. De byggdes under slutet av 1800- och hela 1900-talet. Buktegatan är Strömstads enda kvarvarande kullerstensgata och enligt lokala legenden så bar de kvinnor som bodde i husen längs gatan dit alla stenar själva.

Från stadens hamn kan färjor tas till Sandefjord med en överfart på ca 2 timmar och 30 minuter.

Sandefjord guide

Den norska staden Sandefjord är en modern stad med en intressant historia, vacker natur och värd för en mängd olika kulturevenemang. Staden är populär bland besökare och ligger cirka 120 km söder om Oslo. Sandefjord har ett bra utbud av restauranger och caféer. Vissa guider hävdar att Sandefjord är hem för vad som är möjligt Norges bästa gourmetrestaurang som ligger i en modern byggnad nära hamnen. Också belägna i vid hamnen är fiskhandlaren som känd för den utmärkta kvaliteten på sin fisk och andra delikatesser. Sandefjord har också en charmig stadskärna, som består av en blandning av gamla och moderna byggnader och ett brett utbud av butiker.

En av de viktigaste fynd från vikingatiden påträffades vid graven av Gokstadhaugen i Sandefjord. Den Gokstadskeppet kan nu ses i Vikingaskeppsmuseet i Oslo och är en populär turistattraktion.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Strömstad och andra destinationer längs den norska kusten.