Sorrento till Neapel färja

Sorrento Neapel rutten ansluter Italien med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. NLG service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 40 minuter när Alilauro servicen kör upp till 5 gånger per dag med en resetid från 45 min.

Så det är kombinerat 42 överfarter som erbjuds vecka på Sorrento Neapel rutten mellan Italien och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Sorrento till Neapel färjealternativ

Sorrento - Neapel färjerederier

  • NLG
    • 7 Avgångar per vecka 40 min
    • Få pris
  • Alilauro
    • 5 Avgångar per dag 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sorrento Neapel

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Sorrento guide

Sorrento är en italiensk stad belägen i Camania i södra Italien. Staden har utsikt över Neapelbukten och har många spektakulära vyer över staden Neapel, Vesuvius och ön Capri. Sorrento är populär bland turister och är lättillgängligt från Neapel och Pompeji som ligger vid den sydöstra änden av Circumvesuviana järnvägen. Amalfi Drive, som förbinder Sorrento till Amalfi, är en smal väg som slingrar sig längs de höga klipporna ovanför Tyrrenska havet. Vägen byggdes ursprungligen av romarna och följer kusten ca 80 km. Vägen i sig är också en stor turistattraktion på grund av den vackra naturen.

Det finns inte så många faktiska "sevärdheter" i staden, och många människor använder Sorrento som bas för att utforska regionen. Men i staden finns det 1400-tals Chiesa di San Francesco, som har ett charmig blommande kloster, och en liten trädgård intill kyrkan som erbjuder en plats för lugn med härlig utsikt över Neapelbukten. Söder om Corso Italia finns en medeltida katedral, och mer av stadens historia kan ses på Museo Correale, nära stationen.

Från stadens hamn kan färjor tas till Capri, Neapel och till Castellammare di Stabia.