Sorrento till Capri färja

Sorrento Capri rutten ansluter Italien med Neapelbukten och körs för tillfället av 4 rederier. SNAV kör upp till 18 gånger dag, NLG 14 gånger per vecka, Alilauro 9 gånger per dag & Caremar kör upp till 4 gånger dag.

Det är kombinerat 33 överfarter dag på Sorrento Capri överfarten mellan Italien och Neapelbukten och med 4 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta
För mer information besök vår Färjor från Italien till Neapelbukten sida.

Sorrento - Capri färjerederier

 • SNAV
  • 18 Avgångar per dag 20 min
  • Få pris
 • NLG
  • 14 Avgångar per vecka 20 min
  • Få pris
 • Alilauro
  • 9 Avgångar per dag 20 min
  • Få pris
 • Caremar
  • 4 Avgångar per dag 20 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Sorrento Capri

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Sorrento Capri färja recensioner

 • "Härlig och bekväm överfart till Capri"

  Snabb och säker överfart till Capri.

  'Anonym' reste Sorrento Capri med SNAV Aliscafi

  Lӓs mer Läs mindre

Sorrento guide

Sorrento är en italiensk stad belägen i Camania i södra Italien. Staden har utsikt över Neapelbukten och har många spektakulära vyer över staden Neapel, Vesuvius och ön Capri. Sorrento är populär bland turister och är lättillgängligt från Neapel och Pompeji som ligger vid den sydöstra änden av Circumvesuviana järnvägen. Amalfi Drive, som förbinder Sorrento till Amalfi, är en smal väg som slingrar sig längs de höga klipporna ovanför Tyrrenska havet. Vägen byggdes ursprungligen av romarna och följer kusten ca 80 km. Vägen i sig är också en stor turistattraktion på grund av den vackra naturen.

Det finns inte så många faktiska "sevärdheter" i staden, och många människor använder Sorrento som bas för att utforska regionen. Men i staden finns det 1400-tals Chiesa di San Francesco, som har ett charmig blommande kloster, och en liten trädgård intill kyrkan som erbjuder en plats för lugn med härlig utsikt över Neapelbukten. Söder om Corso Italia finns en medeltida katedral, och mer av stadens historia kan ses på Museo Correale, nära stationen.

Från stadens hamn kan färjor tas till Capri, Neapel och till Castellammare di Stabia.

Capri guide

Ön Capri ligger i Neapelbukten söder om staden Neapel och nära toppen av Amalfi halvön i regionen Kampanien i södra Italien. Ett besök på Capri är en höjdpunkt på din Neapel eller Amalfikusten-semester. Capri är en förtrollande och pittoresk ö gjord av kalksten. Under hela öns historia har det varit en favorit bland romerska kejsarna, rika och berömda, konstnärer och författare, och är fortfarande en av Medelhavets ''måste'' platser. Några av de viktigaste funktionerna på ön inkluderar Marina Piccola (den lilla hamnen), Belvedere Tragara (ett promenadstråk kantat med villor), kalkstensklippor som kallas havet stackar det projektet över havet (Faraglioni), staden av Anacapri, Blå grottan (Grotta Azzurra), och ruinerna av de romerska kejserliga villorna.

Ön är ansluten med täta färjor och flygbåtar till staden Neapel och Sorrento på Amalfikusten. Det finns också mindre frekventa färjor till Positano på Amalfikusten och ön Ischia.