Santa Cruz de Tenerife till Las Palmas färja

Santa Cruz de Tenerife Las Palmas rutten ansluter Teneriffa med Gran Canaria och körs för tillfället av 2 rederier. Trasmediterranea service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 8 timmar 30 minuter när Naviera Armas servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 2 tim 45 min.

Så det är kombinerat 29 överfarter som erbjuds vecka på Santa Cruz de Tenerife Las Palmas rutten mellan Teneriffa och Gran Canaria. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Santa Cruz de Tenerife - Las Palmas färjerederier

  • Trasmediterranea
    • 1 Avgång per vecka 8 tim 30 min
    • Få pris
  • Naviera Armas
    • 4 Avgångar per dag 2 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Santa Cruz de Tenerife Las Palmas

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Santa Cruz de Tenerife Las Palmas är en bil och 2 passagerare.

Santa Cruz de Tenerife guide

Santa Cruz de Tenerife är den gemensamma huvudstaden tillsammans med Las Palmas, på Kanarieöarna i Spanien. Staden ligger på ön Teneriffa och brukar kallas för just Santa Cruz, även om dess fullständiga namn är Santa Cruz de Santiago de Tenerife. Staden är belägen på nordöstra delen av ön, ungefär 210 km utanför den nordvästra kusten i Afrika i Atlanten. Staden är hem till parlamentet på Kanarieöarna, den kanariska presidentens kansli (uppdelat på en fyraårig cykel med Las Palmas), hälften av ministerierna och den kanariska regeringen, (den andra hälften är belägna på Gran Canaria), Teneriffas provinsdomstolar och två Superior Court of Justice domstolar på Kanarieöarna.

Stadens hamn är av stor betydelse och är kommunikationsnavet mellan Europa, Afrika och Amerika. Staden är i fokus för inhemska och mellanö-kommunikation på Kanarieöarna. Färjetrafik från hamnen avgår till fastlandet, resten av Kanarieöarna och vidare.

Las Palmas guide

Las Palmas de Gran Canaria, är huvudstaden på ön Gran Canaria på Kanarieöarna, Spanien. Det är beläget i den nordöstra delen av ön och ligger i storslagen natur som består av två vikar och deras vackra stränder; Playa de las Canteras och Playa de las Alcaravaneras. Las Palmas grundades 1478, har ett viktigt historiskt och kulturarv, som till stor del finns i stadsdelen Vegueta, den äldsta delen av staden, vilket förklarades som världsarv av UNESCO 1990. Staden har en imponerande infrastruktur av hotell och lägenheter och dess hamn, Puerto de La Luz, är en av de viktigaste i Europa, vilket ger staden en mycket kosmopolitisk bild. Det finns mycket att hålla besökarna upptagna i Las Palmas. Oavsett om du bor i stads eller resa till huvudstaden från andra ställen på ön, är du garanterad en mängd val som förgyller din semester. Besökarna kommer att hitta den bästa av två världar, med en lång sandstrand och det liv och rörelse i stadslivet.

Från stadens hamnfärjetrafik ger anslutningar till flera öar (Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, Teneriffa) och även södra Spanien (Huelva och Cádiz).