Rostock till Trelleborg färja

Rostock Trelleborg rutten ansluter Tyskland med Sverige och körs för tillfället av 2 rederier. Stena Line service kör upp till 5 gånger per dag med en resetid på runt 6 timmar när TT Line servicen kör upp till 5 gånger per dag med en resetid från 6 tim.

Så det är kombinerat 10 överfarter som erbjuds dag på Rostock Trelleborg rutten mellan Tyskland och Sverige. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Rostock till Trelleborg färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Tyskland till Sverige sida.

Rostock - Trelleborg färjerederier

 • Stena Line
  • 5 Avgångar per dag 6 tim
  • Få pris
 • TT Line
  • 5 Avgångar per dag 6 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Rostock Trelleborg

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rostock Trelleborg är en bil och 2 passagerare.

Rostock Trelleborg färja recensioner

 • "Trevligt"

  Det var fint

  'Kourosh' reste Rostock Trelleborg med Stena Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mat ombord "

  Maten ombord bör förbättras eftersom man är fast ombord i över 6 timmar. För övrigt är det bra.

  'Andre' reste Rostock Trelleborg med TT Line på Nils Holgersson

  Lӓs mer Läs mindre
 • "better ad make some changes to make it best"

  Firstly we had a problem the bathroom hole is not draining properly and another time the room had a bad smell. But, these two times they changed room for us. Thanks for that. secondly, the duty is very small shop nothing compared to another lines. why? I didn't tried food (dinner and breakfast ) but i think it is good.

  'Anoop' reste Rostock Trelleborg med TT Line på Huckleberry Finn

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Enkelt och rationellt"

  Enkelt och rationellt. Vi har åkt bägge riktningarna och har inget att anmärka på. Sängutrustningen bägare än på många andra färjor.

  'Klas' reste Rostock Trelleborg med Stena Line på Mecklenburg Vorpommern

  Lӓs mer Läs mindre

Rostock guide

Rostock är en stor tysk stad i Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland. Staden ligger på Warnowfloden och stadens centrum ligger cirka 12 km söder om Östersjökusten. En av de mest pittoreska platserna i Rostock är Neuer Markt (New Market Square), med Rådhuset som ursprungligen byggdes på 1300-talet i Brick gotisk stil, men i stor utsträckning omvandlas på 1800-talet, då en barockfasad och en bankettsal lades till. Torget bevarade också sex omsorgsfullt restaurerade gavelhus från den 15- och 1600-talen. De andra historiska husen i hansastil som en gång kantade torget förstördes i en flygräd 1942, och byggdes om på ett förenklat sätt. Rostock är hem till en av de äldsta universiteten i världen, universitetet i Rostock, som grundades 1419.

Hamnen i Rostock är den största tyska hamnen och har utvecklats till en av de viktigaste hamnarna i Europa. Det är lätt att nå med många utmärkta vägförbindelser som inkluderar motorvägar som leder direkt till hamnarna. Faciliteterna i hamnen inkluderar caféer, restauranger, shoppingområden, en tax-freebutik och växlingskontor. Färjetrafik från hamnen går till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter, och en färja till Helsingfors i Finland med en överfart på 22 timmar.

Trelleborg guide

Trelleborg är den sydligaste staden i Sverige och kan spåra sin historia tillbaka till 13-talet när staden presenterades som en bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till den svenska prins Valdemar. Danskarna tog sedan tillbaks staden och styrde landet fram till 1658 då den skickades tillbaka till Sverige. Trelleborg besöks ofta av personer som reser från Sverige till Tyskland på grund av färjorna till Rostock, Sassnitz och Lübeck - Travemünde i Tyskland. Dessa färjor började segla 1897, med Sassnitz linjen; vägen till Travemünde bildades 1962, medan linjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter nedgången av Berlinmuren 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresenärer, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917, anlände Lenin med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg från exil tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.