Rönne till Köge färja

Rönne Köge rutten ansluter Bornholm med Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, BornholmerFærgen. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 5 timmar 30 minuter.

Rönne Köge seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Rönne - Köge färjerederier

  • BornholmerFærgen
    • 7 Avgångar per vecka 5 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rönne Köge

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rönne Köge är en bil och 2 passagerare.

Rönne guide

Ronne är en stad belägen på den danska ön Bornholm i Östersjön. Det är en ganska liten ö, som mäter cirka 29 kvadratkm med cirka 11.500 invånare. Ön har en naturlig hamn och på grund av detta, och på grund av sitt läge i Östersjön, har stadens historia påverkats av både tyska och svenska influenser under tiden för dess utveckling som sillfiskehamn. Staden är idag ett populärt turistmål där de flesta besökarna kommer från Danmark, Tyskland, Sverige och Polen för att uppleva stadens kullerstensgator, museer och korsvirkeshus. Två gator av särskilt intresse är Laksegade och Storegade, som innehåller många historiska hus som en gång var hem och handelsbyggnader åt köpmän och adelsmän. Sevärdheter är Bornholms Museum, Försvarsmuseumet, St Nicolas kyrka, Smedegårds ridskola i södra delen av staden och fyren som byggdes 1880.

Ronne är ansluten till resten av Danmark och till omvärlden med färjetrafik till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie. Det finns också en hög hastighetkatamaran länk till Ystad som ansluter till en direkt tågförbindelse mellan Ystad och Köpenhamn.

Köge guide

Den danska hamnstaden Køge ligger vid kusten i Bay of Koge (Køge Bugt) och är belägen cirka 40 km söder väster om Köpenhamn. Stadens historia och välstånd är i stor utsträckning kopplade till dess naturliga hamn och strategiska läge. Stadens med sina korsvirkeshus och gamla centrum gör det till en underbar plats att utforska, med många kulturella upplevelser för alla att njuta av. Ta en promenad genom den välbevarade gamla stadskärnan, upplever en blandning av gamla hus och nya attraktiva bostadsområden och samtidigt njuta av stadens mysiga atmosfär. Intressanta sevärdheter i staden inkluderar Koge kyrka (kyrkan St Nicolas), Koge Mini Tower, Koge konstgalleri och Køge Marina.

Från stadens hamnfärjetrafik ger anslutningar till Rönne på ön Bornholm. Hamnen är lätt nås via Köpenhamn och Rödby via snabba danska motorvägssystemet och ger också en regelbunden busstrafik och taxi till centrum.