Reggio Calabria till Vulcano färja

Reggio Calabria Vulcano rutten ansluter Italien med Eoliska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 30 minuter.

Reggio Calabria Vulcano seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Reggio Calabria - Vulcano färjerederier

  • Liberty Lines
    • 7 Avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris

Vulcano guide

Den lilla italienska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet och cirka 25 km utanför kusten av ön Sicilien. Det är den sydligaste av de åtta öarna som utgör den Eoliska ögruppen. Ön har flera vulkaniska centra, däribland en av fyra aktiva, icke undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkaniska aktiviteten är Gran Cratere överst på Fossa konen, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Vulcano har varit tyst sedan utbrottet av Fossa konen den 3 augusti 1888 till 1890, då det deponerades ca 5 meter av pyroklastiska material. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga, har besökarna möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!