Procida till Neapel färja

Procida Neapel rutten ansluter Neapelbukten med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Medmar service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 1 timme när Caremar servicen kör upp till 5 gånger per dag med en resetid från 1 timme.

Så det är kombinerat 49 överfarter som erbjuds vecka på Procida Neapel rutten mellan Neapelbukten och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Procida - Neapel färjerederier

  • Medmar
    • 14 Avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris
  • Caremar
    • 5 Avgångar per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Procida Neapel

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Procida Neapel är en bil och 2 passagerare.

Procida guide

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.