Portsmouth till Bilbao färja

Portsmouth Bilbao rutten ansluter England med Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Brittany Ferries. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 24 timmar.

Portsmouth Bilbao seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Portsmouth till Bilbao färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från England till Spanien sida.

Portsmouth - Bilbao färjerederier

 • Brittany Ferries
  • 3 Avgångar per vecka 24 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Portsmouth Bilbao

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Portsmouth Bilbao är en bil och 2 passagerare.

Portsmouth Bilbao färja recensioner

 • "Portmouth till Bilbao Brittany ferries"

  Efter att ha åkt med Brittany Ferries ett antal gånger vet vi vad som väntar och i allmänhet är nöjda med de hjälpmedel och tjänster som tillhandahålls . Hytten är bra, inte stor på något sätt men utrymme nog för två personer och sängarna , de är bekväma att sova på . Sänglinneär alltid rena. Badrumet är bra , med dusch med utmärkt vatten tryck .Faciliteterna i hela fartyget är bra. I allmänhet , personalen är vänliga och hjälpsamma men tjänsten i barer och äta områden skulle kunna förbättras , det verkar vara lite för mycket tid med personal chatta sinse snarare än som betjänar sina kunder , vilket kan vara frustrerande

  'Anonym' reste Portsmouth Bilbao med Brittany Ferries på Cap Finistère

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Lever drömmen"

  Hytten var liten, resten av resan var bra.

  'Heather' reste Portsmouth Bilbao med Brittany Ferries på Cap Finistère

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Marocko resa"

  Bra upplevelse. Avslappnande! Mycket bra.

  'William Diegutis' reste Portsmouth Bilbao med Brittany Ferries på Cap Finistère

  Lӓs mer Läs mindre

Portsmouth guide

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.

Bilbao guide

Bilbao huvudstad i provinsen Vizcaya, är centrum för ett storstadsområde med mer än en miljon människor. Staden ligger vid stranden av floden Nervión som ansluter Kantabriska havet 11 km nedströms. Floden har varit viktigt för stadens industriella och ekonomiska utveckling sedan stadens fundament i den 14: e århundradet. Bilbao, tillsammans med de städer som ligger på båda sidor om floden tills det når havet bildar stora Bilbao området. Bilbao, känd som El Botxo (hålet), har en varierad och livligt kulturliv. För dem som är intresserade av scenkonst, så är Teatro Arriaga och Euskalduna konserthus ett måste. Den utmärkta Fine Arts Museum (Museo de Bellas Artes) ligger i utkanten av Dona Casilda Park - ett stenkast från den världsberömda Guggenheim Museum med sin spektakulära arkitektur designad av Frank Gehry 1997.

Bilbaos hamn ligger på Bilbao Abra bay, och längs mynningen i Bilbao, i Biscaya (Baskien). De viktigaste anläggningarna är i Santurtzi och Zierbena kommuner, ca 15 km väster om Bilbao. Brittany Ferries driva Portsmouth till Bilbaorutten, med sin båt, MV Cap Finistère.