Ponza till Terracina färja

Ponza Terracina rutten ansluter Pontine-öarna med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. NLG service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 50 minuter när Laziomar servicen kör upp till 12 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 40 min.

Så det är kombinerat 19 överfarter som erbjuds vecka på Ponza Terracina rutten mellan Pontine-öarna och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ponza - Terracina färjerederier

  • NLG
    • 7 Avgångar per vecka 50 min
    • Få pris
  • Laziomar
    • 12 Avgångar per vecka 2 tim 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ponza Terracina

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Ponza guide

Ponza är en italiensk ö och den största av Pontineöarnas skärgård. Ön ligger cirka 35 km söder om Cape Circeo i Tyffhenian havet. Ponza anses av många av sina besökare som en med begränsad - och billigare - version av Capri, och besöks av de rika och berömda som vill hålla en lägre profil på semestern, liksom av många unga romare som åker iväg över helgen på sommaren. Öns huvudorter är Ponza Porto och Le Forna. Ön har rena och klara vatten där besökarna kan simma ut från stränder, från klippor och från båtar (som organiserade resor eller att hyra i hamnen). Det finns några utmärkta restauranger på Ponza, samt några alternativ för att dricka och dansa. Det finns inte många turistattraktioner eller monument på ön. Det som huvudsakligen lockar på Ponza är dess landskap, strandlinje och atmosfär.

Färjor avgår från Ponza till Neapel, Terracina, Formia och Anzio; det finns också bärplansbåtar (aliscafo) till Anzio och Formia som har restid på cirka 75 minuter.

Terracina guide

Den italienska staden Terracina är en badort i södra delen av regionen Lazio, som ligger mellan Rom och Neapel. Det var en viktig hamn på den romerska Via Appia, och platsen för en större tempel till Jupiter. Idag den moderna staden breder ut sig på slätten nedanför bergen, längs en bred sandstrand som lockar många sommargäster. I moderna delen av Terracina har breda trädkantade boulevarder som leder till stranden väster om hamnen. Havet och sanden är stadens största attraktion för många av sina italienska sommargäster. Färjor avgår från hamnen för Pontine öarna. En båt leder till hamnen från busstationen området passerar fisken-hallen där lådor lastas med färsk fisk. För mer charm och historia, huvudpart för Centro Storico, den gamla delen av staden som ligger uppförsbacke från busstationen. Hjärtat i historiska Terracina är Piazza del Municipio, en ganska piazza med gatsten från Forum Romanum, en sönderfallande valv, staden katedralen, högkvarteret i stadsfullmäktige och det arkeologiska museet. I närheten kan du också se en gammal stenlagd sträcka av Via Appia. Färjor från stadens port ansluter Terracina till ön Ponza.