Pireus till Sikinos färja

Pireus Sikinos rutten ansluter Athen med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Aegean Speed Lines service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 5 timmar 5 minuter när Zante Ferries servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 5 min.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Pireus Sikinos rutten mellan Athen och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Pireus - Sikinos färjerederier

  • Aegean Speed Lines
    • 1 Avgång per vecka 5 tim 5 min
    • Få pris
  • Zante Ferries
    • 5 Avgångar per vecka 7 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Sikinos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Pireus Sikinos är en bil och 2 passagerare.

Pireus guide

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Sikinos guide

Den grekiska ön Sikinos är en avskild ö i ligger i de södra Kykladerna som ligger mellan öarna Ios och Folegandros. Med begränsad turismens utveckling är Sikinos idealisk plats för fredlig semester. Chora är huvudstaden på ön och är konstruerad på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. Detta är bland de minsta och mest pittoreska byarna i Kykladerna med karakteristisk kykladisk arkitektur. Hamnen i Sikinos är den mest besökta platsen på ön och har en organiserad strand men några turistanläggningar. Stränderna på ön är avskilt och kan nås till fots eller med buss. Den mest intressanta attraktion på ön är klostret Episkopi som först ansågs vara ett gammalt tempel guden Apollon, men det har sedan upptäckts bära tecken på romersk mausoleum arkitektur. Strukturen byggdes i 300 talet och modifierades till en kristen kyrka med en kupol och ett torn klocka i 17-talet e.Kr.

Från hamnen är Sikinos färjetrafik fungerar till hamnen i Pireus med en överfart på ca 3 timmar och 30 minuter med hög hastighet färja och 7 timmar och 30 minuter med konventionell färja. Sikinos är också ansluten med båt med öarna Folegandros. Ios Santorini Serifos och Sifnos.