Panormitis till Symi färja

Panormitis Symi rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Dodekanisos Seaways. Det finns överfarter upp till 5 gånger vecka med en resetid från ca 45 minuter.

Panormitis Symi seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Panormitis - Symi färjerederier

  • Dodekanisos Seaways
    • 5 Avgångar per vecka 45 min
    • Få pris

Panormitis guide

Symi, eller Simi, är en grekisk ö som ligger i södra Dodekaneserna, norr om Rhodos och nära kusten i sydvästra Turkiet. Ön är drygt 13 km lång och ca 8 km bred med en yta på cirka 68 kvadratkilometer. Symi är uppdelad i distinkta områden - Yialos är den viktigaste hamnen, Chorio, bokstavligen "by", är den översta staden. Pedi Bay är dalen nedanför Chorio, söder om Yialos, och Nimborios är viken och byn norr om Yialos. Det finns också en liten bosättning på Marathounda och ett större klosterkomplex vid Panormitis.

När du närmar dig hamnen i Symi, kommer du uppleva den överväldigande känslan av att ankomma till den perfekt målade bilden av en scenisk traditionell grekisk by. Besökare förblir förstummade och kan inte ta ögonen från den spektakulära synen. Stränderna på ön är små men rena. Vissa är publika och andra ligger mer avskilt, men alla ger en avkopplande atmosfär. En intressant sevärdhet är klostret Panormitis, på södra sidan av ön. Perfekt för familjer och par, kan Simi besökas för semester eller för en dagsutflykt från Rhodos.

Från hamnen kan färjor tas till Rhodos och många andra grekiska öar.

Symi guide

Den grekiska ön Symi ligger i södra Dodekaneserna norr om ön Rhodos och nära kusten i sydvästra Turkiet. ön är drygt 13 km norr till söder och ca 8 km öst till väst med en yta på cirka 70 kvm. Km. Symi är uppdelad i distinkta områden. Yialos är den viktigaste hamnen. Chorio som bokstavligt talat "by" är den översta staden. Pedi Bay är dalen nedanför Chorio söder om Yialos. Nimborios är bukten och avveckling av norr om Yialos. Det finns en liten bosättning på Marathounda och ett större kloster vid Panormitis. Runt ön finns det många gamla kyrkor och kloster som är värda att besöka. Kyrkan Constantinos och Eleni på södra sluttningarna av Vigla längs Panormitis vägen har trädgårdar, terrasser och en väl. här är oftast någon där i sommar. Klostret av ärkeängeln Mikael på Roukouniotis byggdes av riddarna av St John i den 14: e århundradet på ruinerna av en viktig kloster 5th århundradet vilket i sin tur byggdes på resterna av en förkristen tempel. Klostret Sotiris Megalos strax innan vägen ner till Panormitis är mycket pittoresk och har en fantastisk utsikt.