Neapel till Procida färja

Neapel Procida rutten ansluter Italien med Neapelbukten. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, SNAV. Det finns överfarter upp till 28 gånger vecka med en resetid från ca 40 minuter.

Neapel Procida seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Neapel - Procida färjerederier

  • SNAV
    • 4 Avgångar per dag 40 min
    • Få pris

Neapel guide

Napoli, eller Neapel är en stad i den italienska regionen Kampanien och ligger på Neapelbukten på den västra kusten i södra Italien. Staden är belägen mellan två vulkaniska områden, Vesuvius och Campi Flegrei. Sorrento och Amalfikusten ligger söder om staden, medan de romerska ruinerna i Pompeji, Herculaneum, Oplontis och Stabiae, som förstördes i vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr., också är synlig i närheten. Hamnstäderna Pozzuoli och Baia, som var en del av den romerska flottanläggningen i Portus Julius, ligger norr om staden. Neapel har länge varit ett centrum för konst och arkitektur och är beströdd med medeltida, barock och renässanskyrkor, slott och palats. På 1800-talet gick Naples igenom en period av nyklassicism, efter upptäckten av de anmärkningsvärt intakta romerska ruinerna av Herculaneum och Pompeji.

Hamnen i Neapel har flera färje-, bärplansbåt- och SWATH- (Small Waterplane Area Twin Hull) och katamaran tjänster, som förbinder Neapel många platser i både den napolitanska provinsen, inklusive Capri, Ischia och Sorrento, och Salernitan provinsen, inklusive Salerno, Positano och Amalfi . Tjänster är också tillgängliga till destinationer längre bort, till exempel Sicilien, Sardinien, Ponza och de Eoliska öarna.

Procida guide

Den italienska ön Procida är en liten ö som ligger i Neapelbukten i södra delen av landet. Den ligger mellan fastlandet och den större ön Ischia och har en mer autentisk, sliten känsla än de mer turistiska öarna Capri och Ischia. På den nordöstra kusten av ön är den viktigaste urbana navet, Procida Porto, där färjorna docka och små bussar avgår för att resa runt ön vägnät. Den äldsta delen av uppgörelsen är på en defensiv hög udde. Resten av ön är ganska bebyggda, men det finns också en hel del småskaligt jordbruk som producerar frukt och grönsaker. Bostadshus kan hittas över hela ön, men i södra änden av Procida är en annan mer koncentrerad uppgörelse, som kallas Chiaiolella. En liten böjd holme, kallad Vivara, ligger vid sidan Procida; och är idag ett naturreservat.

Färjor till Ischia stannar generellt vid Procida. Det finns både snabba och långsamma båtar, och en del kör från en annan port i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallas Pozzuoli.