Neapel till Lipari färja

Neapel Lipari rutten ansluter Italien med Eoliska öarna och körs för tillfället av 3 rederier. SNAV kör upp till 10 gånger vecka, Alilauro 7 gånger per vecka & Siremar kör upp till 3 gånger vecka.

Det är kombinerat 20 överfarter vecka på Neapel Lipari överfarten mellan Italien och Eoliska öarna och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Neapel - Lipari färjerederier

 • SNAV
  • 10 Avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
 • Alilauro
  • 7 Avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
 • Siremar
  • 3 Avgångar per vecka 13 tim 40 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Lipari

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Neapel Lipari är en bil och 1 passagerare.

Neapel guide

Napoli, eller Neapel är en stad i den italienska regionen Kampanien och ligger på Neapelbukten på den västra kusten i södra Italien. Staden är belägen mellan två vulkaniska områden, Vesuvius och Campi Flegrei. Sorrento och Amalfikusten ligger söder om staden, medan de romerska ruinerna i Pompeji, Herculaneum, Oplontis och Stabiae, som förstördes i vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr., också är synlig i närheten. Hamnstäderna Pozzuoli och Baia, som var en del av den romerska flottanläggningen i Portus Julius, ligger norr om staden. Neapel har länge varit ett centrum för konst och arkitektur och är beströdd med medeltida, barock och renässanskyrkor, slott och palats. På 1800-talet gick Naples igenom en period av nyklassicism, efter upptäckten av de anmärkningsvärt intakta romerska ruinerna av Herculaneum och Pompeji.

Hamnen i Neapel har flera färje-, bärplansbåt- och SWATH- (Small Waterplane Area Twin Hull) och katamaran tjänster, som förbinder Neapel många platser i både den napolitanska provinsen, inklusive Capri, Ischia och Sorrento, och Salernitan provinsen, inklusive Salerno, Positano och Amalfi . Tjänster är också tillgängliga till destinationer längre bort, till exempel Sicilien, Sardinien, Ponza och de Eoliska öarna.

Lipari guide

Den italienska ön Lipari är den största och mest befolkade av de Eoliska öarna (Isole Eolie eller Isole Lipari på italienska), en vulkanisk skärgård utanför Siciliens kust. Ön har den största staden i skärgården, även kallad Lipari som är en livlig plats med pittoreska gator, en attraktiv hamn och ett historiskt slott-citadell. Liksom sina ö grannar, har Lipari vulkaniska ursprung. Det senaste utbrottet på ön skedde cirka 1400 år sedan, men det finns för närvarande inga tecken på vulkanisk aktivitet än varma källor och röken. Lipari är den mest praktiska bas för att besöka de andra Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien alla stannar där och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna. Utanför huvud italienska turistsäsongen sen JUL-aug är Lipari stad stor nog att inte känna sig överväldigad av turismen. Staden har vackra gator och gränder perfekt för vandrade runt. Det finns några eleganta historiska stads-hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Grekiska gravar ligger öppen mot himlen i parkmiljö men det mest imponerande historiska platsen i Lipari är slottet. Denna befäst udde är mer än ett slott; Det är ett citadell och hjärtat av staden var en gång finns där. Den traditionella entrévägen är genom en defensiv gateway, men det finns också ytterligare en direkt trappa piercing fästningsmurarna.