Neapel till Favignana färja

Neapel Favignana rutten ansluter Italien med Egadiska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 6 timmar 25 minuter.

Neapel Favignana seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Neapel - Favignana färjerederier

  • Liberty Lines
    • 1 Avgång per vecka 6 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Favignana

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Neapel guide

Napoli, eller Neapel är en stad i den italienska regionen Kampanien och ligger på Neapelbukten på den västra kusten i södra Italien. Staden är belägen mellan två vulkaniska områden, Vesuvius och Campi Flegrei. Sorrento och Amalfikusten ligger söder om staden, medan de romerska ruinerna i Pompeji, Herculaneum, Oplontis och Stabiae, som förstördes i vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr., också är synlig i närheten. Hamnstäderna Pozzuoli och Baia, som var en del av den romerska flottanläggningen i Portus Julius, ligger norr om staden. Neapel har länge varit ett centrum för konst och arkitektur och är beströdd med medeltida, barock och renässanskyrkor, slott och palats. På 1800-talet gick Naples igenom en period av nyklassicism, efter upptäckten av de anmärkningsvärt intakta romerska ruinerna av Herculaneum och Pompeji.

Hamnen i Neapel har flera färje-, bärplansbåt- och SWATH- (Small Waterplane Area Twin Hull) och katamaran tjänster, som förbinder Neapel många platser i både den napolitanska provinsen, inklusive Capri, Ischia och Sorrento, och Salernitan provinsen, inklusive Salerno, Positano och Amalfi . Tjänster är också tillgängliga till destinationer längre bort, till exempel Sicilien, Sardinien, Ponza och de Eoliska öarna.

Favignana guide

Ön Favignana är en del av Egadiska öarna, som är tre öar som ligger utanför den västra kusten av Sicilien. Favignana har goda och täta färjeförbindelser med de andra Egadiska öarna och med Trapani; närheten till Trapani flygplats gör ön anmärkningsvärt nås från övriga Europa. Även om det finns bekvämligheter turist, verkar öns karaktär föga förändrad, och resenärer som besöker ön är glada att passa in i maklig ön livsstil. En av charmen i Egadiska öarna är att de aldrig har varit befolkat med villor för de rika, och inte heller besöks av prålig, och ingen utstående attraktioner har utvecklats för turister. Därför, jämfört med de överfulla turistöarna Capri och Ischia, och den eleganta atmosfären i några av de Eoliska öarna, Favignana och dess Egadiska grannar har en uppfriskande enkel äkthet.

Favignana stad är en härlig plats, med en riktig lokal atmosfär och en vänlig attityd till turister som besöker. Stadens centrum är fylld med gågator. I de främsta torg, Piazza Madrice och Piazza Europa, finner du gamla män som sitter utanför kaféer oavsett tid på dygnet, och barnen leker på sina cyklar medan föräldrarna gör shopping eller stanna för en pratstund. Det är definitivt en plats att besöka.