Milazzo till Vulcano färja

Milazzo Vulcano rutten ansluter Sicilien med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 14 gånger per dag med en resetid på runt 40 minuter när Siremar servicen kör upp till 6 gånger per dag med en resetid från 1 timme 5 min.

Så det är kombinerat 20 överfarter som erbjuds dag på Milazzo Vulcano rutten mellan Sicilien och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Milazzo - Vulcano färjerederier

  • Liberty Lines
    • 14 Avgångar per dag 40 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 6 Avgångar per dag 1 timme 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Milazzo Vulcano

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Milazzo Vulcano är en bil och 1 passagerare.

Milazzo guide

Milazzo är en stad belägen på den italienska ön Sicilien. Det är den tredje största staden i provinsen Messina och har en befolkning på över 32.000. Staden ligger vid foten av halvön som sticker ut i Tyrrenska havet och ligger cirka 40 km från Siciliens huvudstad. Stadens sevärdheter inkluderar slottet Milazzo som tros ha börjat byggas av araberna, byggts ut av normanderna och återställts och stärkts av Fredrik II. Slottet omges av murar som inkluderar runda torn och en gotisk portal med anor från 14:e århundradet. Andra attraktioner i staden inkluderar kyrkan Our Lady of Mount Carmel, barockkyrkan av det heliga korset, och stenkyrkan av St Anthony av Padua och fristaden St Francis av Paola.

Från hamnen i Milazzo avgår färjor till de Eoliska öarna och Neapel.

Vulcano guide

Den lilla italienska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet och cirka 25 km utanför kusten av ön Sicilien. Det är den sydligaste av de åtta öarna som utgör den Eoliska ögruppen. Ön har flera vulkaniska centra, däribland en av fyra aktiva, icke undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkaniska aktiviteten är Gran Cratere överst på Fossa konen, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Vulcano har varit tyst sedan utbrottet av Fossa konen den 3 augusti 1888 till 1890, då det deponerades ca 5 meter av pyroklastiska material. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga, har besökarna möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!