Milazzo till Lipari färja

Milazzo Lipari rutten ansluter Sicilien med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 16 gånger per dag med en resetid på runt 50 minuter när Siremar servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 1 timme 35 min.

Så det är kombinerat 20 överfarter som erbjuds dag på Milazzo Lipari rutten mellan Sicilien och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Milazzo - Lipari färjerederier

  • Liberty Lines
    • 16 Avgångar per dag 50 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 4 Avgångar per dag 1 timme 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Milazzo Lipari

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Milazzo Lipari är en bil och 1 passagerare.

Milazzo guide

Milazzo är en stad belägen på den italienska ön Sicilien. Det är den tredje största staden i provinsen Messina och har en befolkning på över 32.000. Staden ligger vid foten av halvön som sticker ut i Tyrrenska havet och ligger cirka 40 km från Siciliens huvudstad. Stadens sevärdheter inkluderar slottet Milazzo som tros ha börjat byggas av araberna, byggts ut av normanderna och återställts och stärkts av Fredrik II. Slottet omges av murar som inkluderar runda torn och en gotisk portal med anor från 14:e århundradet. Andra attraktioner i staden inkluderar kyrkan Our Lady of Mount Carmel, barockkyrkan av det heliga korset, och stenkyrkan av St Anthony av Padua och fristaden St Francis av Paola.

Från hamnen i Milazzo avgår färjor till de Eoliska öarna och Neapel.

Lipari guide

Den italienska ön Lipari är den största och mest befolkade av de Eoliska öarna (Isole Eolie eller Isole Lipari på italienska), en vulkanisk skärgård utanför Siciliens kust. Ön har den största staden i skärgården, även kallad Lipari som är en livlig plats med pittoreska gator, en attraktiv hamn och ett historiskt slott-citadell. Liksom sina ö grannar, har Lipari vulkaniska ursprung. Det senaste utbrottet på ön skedde cirka 1400 år sedan, men det finns för närvarande inga tecken på vulkanisk aktivitet än varma källor och röken. Lipari är den mest praktiska bas för att besöka de andra Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien alla stannar där och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna. Utanför huvud italienska turistsäsongen sen JUL-aug är Lipari stad stor nog att inte känna sig överväldigad av turismen. Staden har vackra gator och gränder perfekt för vandrade runt. Det finns några eleganta historiska stads-hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Grekiska gravar ligger öppen mot himlen i parkmiljö men det mest imponerande historiska platsen i Lipari är slottet. Denna befäst udde är mer än ett slott; Det är ett citadell och hjärtat av staden var en gång finns där. Den traditionella entrévägen är genom en defensiv gateway, men det finns också ytterligare en direkt trappa piercing fästningsmurarna.