Mariehamn till Helsingfors färja

Mariehamn Helsingfors rutten ansluter Åland med Finland och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 10 timmar när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 25 min.

Så det är kombinerat 14 överfarter som erbjuds vecka på Mariehamn Helsingfors rutten mellan Åland och Finland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Mariehamn till Helsingfors färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Åland till Finland sida.

Mariehamn - Helsingfors färjerederier

  • Tallink Silja
    • 7 Avgångar per vecka 10 tim
    • Få pris
  • Viking Line
    • 7 Avgångar per vecka 10 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mariehamn Helsingfors

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Mariehamn Helsingfors är en bil och 2 passagerare.

Mariehamn guide

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.

Helsingfors guide

Helsingfors är Finlands huvudstad, som ligger i södra delen av landet och ligger på stranden av den Finska viken. Det är en kompakt stad - lätt utforskas till fots. Designarkitektur kultur och shopping så alla kan tillgodoses, det finns stora parkområden, skogar, sjöar och kustlinjen med dess många öar. Det största historiska museet i Helsingfors är Finlands nationalmuseum som innehåller en stor samling från förhistorisk tid fram till 21-talet. Museibyggnaden i sig är I en nationalromantisk stil neomedieval slott är en turistattraktion i sig. Andra stora historiska museet i staden är Helsingfors stadsmuseum som introducerar besökare till Helsingfors 500-åriga historia. Helsingfors universitet har också många viktiga museer, bland annat University Museum och Natural History Museum.

Det finns dagliga färjeturer till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga färjeföretag erbjuder även möjlighet att ta en bil med dig. Helsingfors kan nås med färja också från Ryssland och Polen.