Marettimo till Trapani färja

Marettimo Trapani rutten ansluter Egadiska öarna med Sicilien och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 6 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme 10 minuter när Siremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 40 min.

Så det är kombinerat 49 överfarter som erbjuds vecka på Marettimo Trapani rutten mellan Egadiska öarna och Sicilien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Marettimo - Trapani färjerederier

  • Liberty Lines
    • 6 Avgångar per dag 1 timme 10 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 7 Avgångar per vecka 2 tim 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Marettimo Trapani

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Marettimo guide

Marettimo är en italiensk ö som utgör en del av Egadiska öarna i Medelhavet väster om Sicilien. Ön är den näst största av de Egadiska öarna och har cirka 300 invånare, vilket ökar till omkring 700 på sommaren. Öns ekonomi bygger huvudsakligen på fiske, traditionella hantverk och turism. Ön var en viktig observationspunkt under romartiden, därav Casa Romana, där det var lätt att observera passerande sjötrafik. Sjövägarna mellan Italien och Nordafrika och Italien och Spanien (via Sardinien) passerade Marettimo. Det finns en väl restaurerad bysantinsk-Norman kyrka intill Casa Romana och flera imponerande grottor runt öns kust och många utmärkta ställen att bada i orörda vatten på den västra kusten som nås endast med båt.

Marettimo ligger cirka 40 minuter med bärplansbåt från Favignana, och en timme från Trapani.

Trapani guide

Känd som "City of the Two Seas" är Trapani en hamnstad i västra Sicilien som ligger på en udde som sträcker ut i havet med två stift som domineras av tornet i Ligny och av Lazzaretto. Med sina arabiska konturer och atmosfär är västra Sicilien insvept i färger och dofter av Afrika. Ett land historiskt knuten till havet dess kuststäder växte fram ur gamla handelshamnar omgivna av små fiskarbyar; landskapet präglas av blänkande vita saltdammar som sätter grunden till fantastiska solnedgångar. Tack vare sitt strategiska läge, gamla Drepanon (det ursprungliga namnet) var från början marknads utpost Erice och därefter en fenicisk handelshamn. Det blev sedan en romersk-provins, men de djupaste spåren var kvar på staden med de tre följande århundradena av arabiska dominansen. Runt Trapani sevärdheter inkluderar den medeltida muromgärdade kullen-town Erice Marsala (känd för sitt vin) och den antika grekiska platsen Selinunte. En av de bästa utflykter - och en utmärkt bas för ett par dagar - är en tre-ö skärgård strax utanför kusten Egadiska öarna. Två av öarna kan nås från Trapani på bara en halvtimme.