Las Palmas till Santa Cruz de Tenerife färja

Las Palmas Santa Cruz de Tenerife rutten ansluter Gran Canaria med Teneriffa och körs för tillfället av 2 rederier. Trasmediterranea service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar när Naviera Armas servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 2 tim 45 min.

Så det är kombinerat 22 överfarter som erbjuds vecka på Las Palmas Santa Cruz de Tenerife rutten mellan Gran Canaria och Teneriffa. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Las Palmas - Santa Cruz de Tenerife färjerederier

 • Trasmediterranea
  • 1 Avgång per vecka 4 tim
  • Få pris
 • Naviera Armas
  • 3 Avgångar per dag 2 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Las Palmas Santa Cruz de Tenerife

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Las Palmas Santa Cruz de Tenerife är en bil och 2 passagerare.

Las Palmas Santa Cruz de Tenerife färja recensioner

 • "Bra resa"

  Går jätte bra och enkelt att åka färja , kappsäckarna tar de hand om så man behöver ej ta dem själv ombord !

  'Lillemor' reste Las Palmas Santa Cruz de Tenerife med Naviera Armas

  Lӓs mer Läs mindre

Las Palmas guide

Las Palmas, som officiellt heter Las Palmas de Gran Canaria, är en stad och huvudstad på den spanska ön Gran Canaria på Kanarieöarna. Staden är belägen på den nordöstra delen av ön och ungefär 150 km från Afrikas kust. Staden har ett underbart subtropiskt klimat med varma, torra somrar och måttligt varma vintrar. Staden kan spåra sin historia tillbaka till 1478 då den grundades av Juan Rejon.

Staden har massor av saker att göra och se och erbjuder besökarna en mängd teatrar, biografer, operor, konserter, museer och gallerier att njuta av. Staden är värd för Kanarieöarnas musikfestival och den internationella filmfestivalen för att bara nämna två. För att se den historiska stadskärnan bör besökarna bege sig till de populära området Vegueta där några av de viktigaste historiska byggnaderna har stått de senaste fem hundra åren: kapellet San Antonio Abad, Plaza de Santa Ana som gränsar till Casas Consistoriales, Obispado, Casa Regental och Santa Ana-katedralen.

Las Palmas är den största hamnen på ön. Eftersom ön ligger mitt i skärgården, har Las Palmas hamn anslutningar till flera öar (Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, Teneriffa) och även södra Spanien (Huelva och Cádiz).

Santa Cruz de Tenerife guide

Santa Cruz de Tenerife är en vacker hamnstad belägen på ön Teneriffa, den största av de västliga öarna i Kanarieöarna . Runt dess viktig hamn finns breda avenyer, torg och exotiska anlagda områden, som även omfattar några vackra exempel på modernistisk arkitektur. Historien om staden går drygt fyra hundra år tillbaka i tiden. Trots Alonso Fernández de Lugo avstigning på denna kust 1494, hade staden inte börja utveckla förrän ett sekel senare, med dess hamn är motorn för tillväxten som har gjort staden till den näst mest befolkade i Kanarieöarna. I centrum av staden, nära havet, flera av de mest trafikerade gator och torg i huvudstaden möts, såsom Plaza de la Candelaria. Ligger på platsen för den tidigare fästningen San Cristóbal, är dess centrum leds av monumentet till Triumph Candelaria, en nyklassicistisk stil skulptur i Carrara marmor och hänföras till den italienska Pasquale Bocciardo. Denna enklav är förbisedd av 18th century fasaden av la Carta palatset, ett lysande exempel på barock med nyklassiska inslag.

Från stadens hamn finns färjeförbindelser avgår till fastlandet Spanien och till de andra Kanarieöarna.