Ithaka till Sami färja

Ithaka Sami rutten ansluter Joniska öarna med Kefalonia. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Ionian Group. Det finns överfarter upp till 10 gånger vecka med en resetid från ca 10 minuter.

Ithaka Sami seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ithaka - Sami färjerederier

  • Ionian Group
    • 10 Avgångar per vecka 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ithaka Sami

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ithaka Sami är en bil och 2 passagerare.

Ithaka guide

Ithaka är en grekisk ö som ligger i Joniska havet och är en del av den Joniska ögruppen. Ithaka ligger utanför den nordöstra kusten av Kefalonien och är inom synhåll från det grekiska fastlandet. Ön består av två delar som är förbundna med en smal landremsa som är ungefär 600 meter bred. De två delarna omsluter den stora viken i Molos. Öns huvudstad, Ithaki, har en av världens största naturliga hamnar, som vaktas av Lazarettoholmen. Holmen är hem till kyrkan Frälsaren och där finns resterna av ett gammalt fängelse. Ithaki är en vacker by som har lyckats behålla sin traditionella Joniska arkitektur och är belägen i den södra delen av ön. Staden har rum till uthyrning, restauranger och krogar, butiker och marknader, barer och klubbar. Cave of the Nymphs är en populär attraktion på ön och ligger södra Ithaki. Den kallas också marmorgrotta och har två ingångar; en för gudarna och en för de dödliga. Den är dekorerad med vackra stalaktiter och enligt Homeros Odysseus gömde de gåvor som Alkinoos, kungen av Feakes, gav honom i grottan.

Hamnen på Ithaki är ansluten med färja till Kefalonia, Lefkas, Patra och Astakos och även till Patra via Kefalonia.

Sami guide

Sami är en stad belägen på den grekiska ön Kefalonia och ligger i Joniska havet. Några av de bästa stränderna på ön ligger runt Argostoli, såsom Lepeda och Minia. Sami är en mycket turist-vänlig stad och är ca 4 km till nordöstra Antisamos Beach, en särskilt imponerande, stenig strand, med stöd av pittoreska kullar. Men för de allra bästa som Kefalonia har att erbjuda, kommer besökarna att behöva besöka Myrtos Beach, söder om Assos, som stoltserar med vit sand, kalkstensklippor, och klarblått vatten. Det finns några riktigt intressanta sevärdheter utspridda runt ön, inklusive några fascinerande arkeologiska utgrävningar vid den romerska Villa i Skala och även på Akropolis i samiska, som är från den 5: e århundradet f.Kr., som ger fördjupad information om sitt förflutna. Inom Livatho Valley, är St George slott annan imponerande struktur från romartiden, med dess omgivande distrikt ofta kallad "Kastro". Något mer naturligt på Kefalonia är dess förvånansvärt stora grottor, såsom Drogarai Cave och Melissani Cave, som båda ligger inom Sami. Melissani Cave är särskilt känd och har en stor underjordisk sjö, som är djupt blå i färgen och bäst utforskas med båt.