Ischia till Neapel färja

Ischia Neapel rutten ansluter Neapelbukten med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Medmar service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme 30 minuter när Alilauro servicen kör upp till 10 gånger per dag med en resetid från 1 timme.

Så det är kombinerat 13 överfarter som erbjuds dag på Ischia Neapel rutten mellan Neapelbukten och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ischia till Neapel färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Neapelbukten till Italien sida.

Ischia - Neapel färjerederier

  • Medmar
    • 3 Avgångar per dag 1 timme 30 min
    • Få pris
  • Alilauro
    • 10 Avgångar per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ischia Neapel

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ischia Neapel är en bil och 1 passagerare.

Ischia guide

Ischia är en italiensk ö belägen i Tyrrenska havet och ligger vid den norra änden av Neapelbukten, som är ungefär 30 km bort. Ischia är den största av Phlegreanöarna och är cirka 10 km lång från öst till väst och 7 km norr till söder. Den vulkaniska ön är nästan helt täckt av berg med sin högsta punkt på 788 meter över havet.

Öns turistindustri beror till stor del av sina kurorter, varma källor och vulkanisk lera som orsakas av öarnas vulkanisk aktivitet. Ön är populär bland många turister från Europa och Asien. Bortsett från den termiska spat finns det många saker att göra och se på ön. Aragoniens slott (Castello Aragonien) konstruerades på en klippa nära ön i 474 BC och är idag det mest besökta monumentet på ön som nås via en tunnel längs vilken det finns ett litet kapell som invigdes av Saint John Joseph av Korset.

Från hamnen i Ischia avgår färjorna till Neapel, Pozzuoli och Procida.

Neapel guide

Neapel är den största staden i södra Italien och är en av de vackraste, särskilt runt Neapelbukten. Huvudstaden i Kampanien, var denna vidsträckta staden som grundades av grekerna och senare utvidgades av romarna, och som ett resultat har en rik historia och fantastisk arkitektur. På ena sidan av Neapel är Vesuvius, och nära till viken är de vackra öarna Capri, Ischia och Procida, som alla är bekvämt beläget för dagsutflykter. Pompeji och Herculaneum fulla av några av de mest intressanta och avslöjande romerska ruiner i Italien, efter att ha förstörts av Vesuvius när det utbröt nästan 2000 år sedan.

Neapels centrum är kompakt och full av stora palats, imponerande kyrkor, kloster, kloster, slott och andra praktfulla byggnader. Platser av särskilt intresse inkluderar Duomo, en gammal katedral som byggdes mellan 1294 och 1323; Palazzo Reale kungliga palatset, ett utmärkt exempel på den underbara italienska arkitektur som kan hittas i denna historiska stad; Teatro San Carlo, en Opera teater som har en unik bakgrund, som kan tas bort för att avslöja trädgårdarna i Palazzo Reale; Museo Archeologico Nazionale Arkeologiska nationalmuseet som är full av några av de mest omfattande samlingarna i Italien; och Napoli Sotterranea, en fascinerande serie av underjordiska tunnlar, gångar, trappor, rum och salar, i hjärtat av Neapel.