Hirtshals till Stavanger färja

Hirtshals Stavanger rutten ansluter Danmark med Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Fjord Line. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 10 timmar 30 minuter.

Hirtshals Stavanger seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Hirtshals till Stavanger färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Danmark till Norge sida.

Hirtshals - Stavanger färjerederier

 • Fjord Line
  • 7 Avgångar per vecka 10 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Hirtshals Stavanger

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Hirtshals Stavanger är en bil och 2 passagerare.

Hirtshals Stavanger färja recensioner

 • "Mycket nöjd "

  Fräsch båt.

  'Anders' reste Hirtshals Stavanger med Fjord Line

  Lӓs mer Läs mindre

Hirtshals guide

Hirtshals är en stad och hamn som ligger vid kusten i Skagerrak på ön Vendsyssel-Thy, som är högst upp på den jylländska halvön i norra Danmark. Staden är kanske mest känd för sitt fiske och färjehamn. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare, liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av anslutningarna med färja till Norge, så går butikerna i Hirtshals mycket bra då de får ett stort antal besökare, särskilt norrmän, som handlar i den lilla staden året runt. Nordsoen Oceanarium är en av de största akvarierna i Europa och finns i staden. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Hamnen är full av aktiviteter och atmosfären är autentisk. När du besöker Hirtshals kan du njuta av naturen som är perfekta för många utomhusaktiviteter.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur och Torshavn.

Stavanger guide

Stavanger är Norges mest internationella stad trots det ,den fjärde största staden i landet. Stavanger är porten till de norska fjordarna där en av de mest populära sevärdheterna är Preikestolen. Fler än 200.000 människor vandra på denna klippa 600 meter över havet årligen. I Stavanger besökare hittar också en katedral som går tillbaka till 1150 e.Kr. och den charmiga gamla staden som huvudsakligen består av små, vita trähus. Om besökare letar efter den moderna kulturen sedan några av stadens restauranger och kaféer bör besökas tillsammans med Petroleum museum eller kanske söka efter sin moderna gatukonst. "Fargegaten" den färgglada gatan är ett måste se där gamla trähus har målats i ljusa färger.

Ligger utanför Stavanger stadens tjänster hamn färjor till Hirtshals i Danmark. Lokala färjor gå till Tau och Kvitsøy medan snabba passagerarbåtar går till många byar och öar mellan huvudvägarna från Stavanger till Haugesund och Sauda.