Hirtshals till Seydisfjordur färja

Hirtshals Seydisfjordur rutten ansluter Danmark med Island. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Smyril Line. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 47 timmar.

Hirtshals Seydisfjordur seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Hirtshals - Seydisfjordur färjerederier

  • Smyril Line
    • 1 Avgång per vecka 47 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Hirtshals Seydisfjordur

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Hirtshals Seydisfjordur är en bil och 2 passagerare.

Hirtshals guide

Hirtshals är en stad och hamn som ligger vid kusten i Skagerrak på ön Vendsyssel-Thy, som är högst upp på den jylländska halvön i norra Danmark. Staden är kanske mest känd för sitt fiske och färjehamn. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare, liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av anslutningarna med färja till Norge, så går butikerna i Hirtshals mycket bra då de får ett stort antal besökare, särskilt norrmän, som handlar i den lilla staden året runt. Nordsoen Oceanarium är en av de största akvarierna i Europa och finns i staden. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Hamnen är full av aktiviteter och atmosfären är autentisk. När du besöker Hirtshals kan du njuta av naturen som är perfekta för många utomhusaktiviteter.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur och Torshavn.

Seydisfjordur guide

Seydisfjordur anses av många som en av Islands mest pittoreska städer, inte bara på grund av dess imponerande omgivning, men också för att det inte finns någon plats på Island, där ett samhälle av gamla trähus bevarats så väl. Poeten Matthias Johannessen kallade Seydisfjordur en "pärla innesluten i ett skal." Staden, som så många andra på Island, har sitt ursprung att tacka till utländska köpmän, främst danskar, som startade handeln i fjorden i mitten av 1800-talet. Men den avgörande faktorn i utvecklingen av staden var inrättandet av det isländska sillfisket av norrmännen mellan 1870-1900. Norrmännen byggde upp ett antal sillfiskemöjligheter och inom loppet av år växte det lilla samhället till en blomstrande stad.

Den långa lugna, djupa fjorden i Seyðisfjörður vänder och vrider sig i 17 km från dess mynning till huvuddelen av fjorden, där staden är skyddad nedanför Mt. Strandartindur och Mt. Bjólfur.