Heraklion till Thira färja

Heraklion Thira rutten ansluter Kreta med Kykladerna och körs för tillfället av 3 rederier. Anek Lines kör upp till 1 gånger vecka, Sea Jets 6 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 7 gånger vecka.

Det är kombinerat 14 överfarter vecka på Heraklion Thira överfarten mellan Kreta och Kykladerna och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Heraklion till Thira färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kreta till Kykladerna sida.

Heraklion - Thira färjerederier

 • Anek Lines
  • 1 Avgång per vecka 6 tim
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 6 Avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 7 Avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Heraklion Thira

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Heraklion Thira är en bil och 2 passagerare.

Heraklion Thira färja recensioner

 • "Bra färja"

  Punktlig snabb omdstigning inget att anmärka på

  'Lars' reste Heraklion Thira (Santorini) med Hellenic Seaways på Highspeed

  Lӓs mer Läs mindre

Heraklion guide

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.

Thira guide

Den grekiska ön Santorini är en av Kykladerna ögrupp som ligger i södra Egeiska havet. Santorini har en berömd vulkaniskt förflutet, vilket skapar ett surrealistisk och ganska unikt landskap på platser. Den vattenfyllda "caldera" krater förblir en bekant syn för alla som besöker Santorini och är omgiven av en mur av färgglada klippor, vilka är packat med charmiga hus. Santorini är också känt för sina vackra stränder, arkeologiska platser, dess livliga hamnen vid Athinios och dess ganska fantastiska solnedgångar, vilket verkar allt mer spektakulär när utsikten från byn Oia, på öns långt nordligaste spets. Fira är öns huvudstad och ligger bredvid den caldera själv. Öns stränder är extremt distinkt, med mörka vulkaniskt sand, som ofta kan bli extremt varmt, vilket gör en solstol eller handduk mycket nödvändigt ibland. I allmänhet är de allra bästa stränderna erbjuds tenderar att koncentreras kring den östra kusten. Alltid populärt är sträckan finns på Perisa, medan lite söderut, är också Perivolos strand extremt anmärkningsvärt, liksom Röda stranden nära Ancient Akrotiri, där de höga röda klippor är svårt att missa.