Tyvärr finns inte Helsingborg - Helsingör tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Helsingborg - Helsingör

Helsingborg - Helsingör rutten traffikerades av HH Ferries & Scandlines.

Helsingborg - Helsingör rutten traffikeras inte längre och det finns inga direkta färjealternativ för överfarter mellan Sverige och Danmark heller. Sök gärna igenom våra rutt, hamn, destination och färjerederisidor för att se om det finns några andra alternativ eller följ länkarna på den här sidan för mer information.

Du kan också boka biljetter för tusentals andra rutter från vår sökbox.

Rutt- och hamndetaljer

Genomsnittligt pris för Helsingborg Helsingör

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Helsingborg Helsingör är en bil och 2 passagerare.

Helsingborg guide

Helsingborg är en stad som ligger i Skåne län, Sverige, och är Sveriges närmaste punkt till Danmark. Den danska staden Helsingör ligger cirka 4 km västerut och syns tydligt från Helsingborg. Staden har många gamla stenbyggnader och gamla stenkyrkor och en 600 år gammal medeltida fästning i stadens centrum med mer moderna kommersiella byggnader. Helsingborg är ett stort regionalt centrum för handel, transport och affärer och är hem till Ikeas huvudkontor.

Helsingborg är inte en särskilt stor stad och har många sevärdheter inom räckhåll. Stadens centrum är mycket smalt men erbjuder fortfarande ett stort utbud av butiker och mysiga caféer att koppla av på och titta på folklivet.

Tre rederier tar människor och gods till och från Danmark, dygnet runt. Rutten är populär med dagsresenärer som åker till Helsingör eller Köpenhamn, eller bara njuter av utsikten från färjorna.

Helsingör guide

Den danska staden Helsingör ligger i mitten av norra Europas riviera nära GRIB Forest med badstränder såsom Hornbæk och Gilleleje inom räckhåll. Vid ingången till Öresunds ligger renässansslottet Kronborg som är känt som den Elsinore I Shakespeares Hamlet. I området kring Helsingör, finns andra slott värda ett besök, såsom Fredensborg Frederiksborg Marien Gurre Slot och Vor Frue Kloster. Helsingör är den främsta staden i norra Själland med pittoreska gågator och en katedral Sankt Olai Kirke som ligger i stadens centrum. Kronborg slott finns också den danska sjöfartsmuseet. Om du gillar konst kommer besökarna njuta av samlingarna på Louisiana och Nivaagaard. Också värt ett besök är den Karen Blixen Museum söder om Helsingör erbjuder en unik inblick i livet på den danska författaren.

Från Helsingör hamn det finns en frekvent bil färjelinje till Helsingborg i Sverige.