Granville till Jersey färja

Granville Jersey rutten ansluter Frankrike med Jersey. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Manche Iles Express. Det finns överfarter upp till 9 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 25 minuter.

Granville Jersey seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Granville - Jersey färjerederier

  • Manche Iles Express
    • 9 Avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Granville Jersey

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Granville guide

Hamnstaden Granville ligger på Cotentinhalvön i nordvästra Frankrike. Den ligger på Engelska kanalkusten och ligger vid mynningen av Bosq och Pointe du Roc. Staden har ett långt militärt och religiöst förflutet som har bevarats till våra dagar. Den lägre staden har byggts på återvunnen mark från havet, och den övre delen av den gamla staden omgiven av vallar med anor från 1500-talet. Staden är är utsikt från kyrkan Notre-Dame du Cap Lihou som byggdes mellan 1441 och 1796. Den imponerande granitstrukturen byggdes i romansk / tidig gotisk stil. Staden har också ett museum som innehåller handlingar som tillåter besökarna att upptäcka historien om staden genom århundradena. Granville är också hem för Musée Christian Dior, som ligger i modedesignern barndomshem, Villa Les Rhumbs. Granville erbjuder ett antal aktiviteter för att underhålla besökarna, allt från fiske till kasinon. Det finns också gott om restauranger vid vattnet som serverar utmärkta lokala produkter inklusive färsk lokalt fångad fisk och skaldjur.

En färja kan tas från Granville till Jersey i Kanalöarna med en restid på cirka 1 timme och 20 minuter.

Jersey guide

St Helier är en av 12 församlingar på ön Jersey, en av Kanalöarna som ligger i Engelska kanalens. Med en befolkning på cirka 33.000 är öns huvudstad och dess största stad. St Helier är uppkallad efter Helier (eller Helerius), en 600-tals asketiska eremit. Den traditionella datumet för hans martyrskap är AD 555 och hans festdag, präglad av en årlig kommunal och ekumenisk pilgrimsfärd till Hermitage är den 16 juli. Den centrala marknaden finns i Beresford Street och är en inomhus marknad som öppnades 1882 och har förklarats officiellt Site of Special Interest. Marknaden är populär bland turister och lokalbefolkningen och har viktoriansk arkitektur inklusive gjutjärn strukturer och en dekorativ fontän i mitten. Marknaden utgörs av stånd som säljer blommor, frukt och grönsaker, samt små butiker och caféer. Det finns också Beresford Market som ligger i en separat byggnad bredvid den centrala marknaden land finns och specialiserar sig på fisk.

Hamnens faciliteter inkluderar flera caféer och butiker, inklusive taxfreebutiker. Färjetrafik från Jersey är omfattande med regelbundna åter avgångar till Frankrike och England land finns samt till ön Guernsey. Tre tjänster går till Storbritannien land finns bland annat till Portsmouth land finns Poole och Weymouth; en tjänst till St Malo i Frankrike och övriga mellan öarna service till Guernsey.