Ginostra till Vulcano färja

Ginostra Vulcano rutten ansluter Eoliska öarna med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme 10 minuter när Siremar servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 45 min.

Så det är kombinerat 32 överfarter som erbjuds vecka på Ginostra Vulcano rutten mellan Eoliska öarna och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ginostra - Vulcano färjerederier

  • Liberty Lines
    • 4 Avgångar per dag 1 timme 10 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 4 Avgångar per vecka 3 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ginostra Vulcano

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Vulcano guide

Den lilla italienska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet och cirka 25 km utanför kusten av ön Sicilien. Det är den sydligaste av de åtta öarna som utgör den Eoliska ögruppen. Ön har flera vulkaniska centra, däribland en av fyra aktiva, icke undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkaniska aktiviteten är Gran Cratere överst på Fossa konen, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Vulcano har varit tyst sedan utbrottet av Fossa konen den 3 augusti 1888 till 1890, då det deponerades ca 5 meter av pyroklastiska material. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga, har besökarna möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!