Gibraltar till Tanger Med färja

Gibraltar Tanger Med rutten ansluter Gibraltar med Marocko. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, FRS. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 30 minuter.

Gibraltar Tanger Med seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Gibraltar - Tanger Med färjerederier

  • FRS
    • 1 Avgång per vecka 1 timme 30 min
    • Få pris

Gibraltar guide

Gibraltar är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium som ligger vid södra änden av den iberiska halvön vid inloppet till Medelhavet. Gibraltar är mycket litet med en yta på 6 km2 och gränsar i norr av territoriet till provinsen Cadiz i Andalusien, Spanien. Gibraltars kultur är en återspegling av dess invånares olika ursprung. Det finns spanska (mestadels från närliggande Andalusien) och brittiska influenser och andra etniciteter inkluderar Genua, maltesiska, portugisiska och tyska. Några andra bosatta i Gibraltar är judar av sefardiskt ursprung, marockaner och indier. Dock är fortfarande det brittiska inflytandet starkt, med engelska som förstaspråk för regeringen, handel, utbildning och media.

Gibraltar har ett överflöd av flora och fauna och är där finns över 500 olika arter av växter. Gibraltar är också känt för Berberapan, som är den enda vilda apan som finns i Europa.

Passagerar- och lastfartyg ankrar i Gibraltar hamn. Det finns även en färja som länkar Gibraltar med Tanger i Marocko.

Tanger Med guide

Tanah Merah Beläget i östra Singapore, består till stor del av privata bostäder, landets klubbar och några lätta industriparker. När markåterställande verk startade i början av 1970-talet, de flesta av de kustnära bergen var planat och dumpas i havet för att skapa den nuvarande östkusten. Ostkust Parkway byggdes nästan helt på utfylld mark. Placeringen av Tanah Merah Kechil klippan är där Temasek Primary School nu står. Du kan fortfarande se där kullarnas plötsliga slut vid korsningen av Bedok South Avenue 3 och Upper East Coast Road i ena änden, och New Upper Changi Road i andra änden.

Tanah Merah är en malaysiskan fras som bokstavligt talat översätter till "röd jord". Tanah Merah var en gång ett kuperat område med två framstående klippor: Tanah Merah Besar, ett stort klippa, och Tanah Merah Kechil, en liten klippa. Vägarna som leder till klipporna namngavs Tanah Merah Besar Road och Tanah Merah Kechil Road respektive. Namnen kvar idag.

Området är också hem till Tanah Merah Ferry Terminal med reguljär trafik till de indonesiska Riau Islands.