Filicudi till Milazzo färja

Filicudi Milazzo rutten ansluter Eoliska öarna med Sicilien och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 2 timmar 20 minuter när Siremar servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Så det är kombinerat 27 överfarter som erbjuds vecka på Filicudi Milazzo rutten mellan Eoliska öarna och Sicilien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Filicudi - Milazzo färjerederier

  • Liberty Lines
    • 3 Avgångar per dag 2 tim 20 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 6 Avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Filicudi Milazzo

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Filicudi Milazzo är en bil och 1 passagerare.

Filicudi guide

Filicudi är en av åtta öar som utgör den Eoliska skärgården och ligger 30-50 km nordost om ön Sicilien. Det finns några små byar på ön, inklusive Valdichiesa och Pecorini Mare. Ön är känd för sitt vin, olivolja, spannmål och grönsaker. På 1990-talet förklarades ca tre fjärdedelar av ön som naturreservat. Öns högsta punkt är Monte Fossa Felci som är 774 meter över havet.

Ön är populär bland dykare där många kommer för att utforska de olika undervattensgrottorna på ön. Grotta del Bue Marino är inte långt från Scaglia della Canna, och är särskilt populär bland dykare intresserade av undervattensfotografering. Du behöver en båt, som kan hyras i huvudporten, för att resa till grottan. "Grotta dei Gamberi" bebos av en ansenlig mängd små kräftor, svampar, bläckfiskar, muränor, röd- och svartsimpor och havsabborrar.

Färjor från Filicudi kan tas till Milazzo och Palermo.

Milazzo guide

Milazzo är en ganska stor stad på nordöstra kusten av Sicilien, väster om Messina och mest kända och mest besökta för sin strand och historiska byn. I Gamla Stan finns det befästa citadellet och medeltida kvartalet Milazzo och innehåller många religiösa byggnader. När du besöker Gamla stan Shrine of St Francesco di Paola är värt ett besök. Helgedomen har anor från 18: e talet och byggdes på platsen för en tidigare existerande kyrka med anor från 15-talet. Fasaden kännetecknas av en krökt trappa med fönster och ett galleri ovanför dörröppningen. Inne i kapellet i Jesus och Maria det finns ett altare dekorerad med snidade och förgyllt trä i vars centrum är den "Madonna och barn" av Domenico Gagini 1420-1492.

Den lägre staden är den senaste delen av Milazzo och byggdes på 1800-talet. I mitten av nedre Milazzo kretsar kring Piazza Caio Duilio som flankeras i väster av Palazzo Marchese Proto och i öster av fasaden på "Chiesa del Carmine".