Sverige Lettland färjekarta

Hur du bokar färjor från Sverige till Lettland

Genom att med Direct ferries jämföra Sverige till Lettland färjeöverfarter kan du se tidtabeller och priser för alla rutter till Lettland så att du är säker på att hitta den segling som passar dig bäst till det bästa priset!

På sidan med våra färjor från Sverige till Lettland kan du hitta all information du behöver för att välja den överfart som passar dig och din resa bäst, vare sig det är affärsresa, nöjesresa eller någonting annat.

Så nu då? Välj den rutt du vill göra i vår sökfunktion och vi kommer hjälpa dig att hitta det bästa priset och jämföra det med andra liknande rutter vilket gör att vi kommer hitta det bästa alternativet för din resa!
Sverige
Sverige
Färjor till Lettland
Lettland

Sverige till Lettland Färjeguide

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Sverige och Lettland som totalt ger dig 10 överfarter per vecka att välja mellan. Stena Line traffikerar 1 rutt, Nynäshamn till Ventspils går 6 gånger i veckan. Tallink Silja traffikerar 1 rutt, Stockholm till Riga går 4 gånger i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Sverige till Lettland.

Om Sverige:

Sverige har en avundsvärd levnadsstandard, blandat ett system av högteknologiska kapitalism och omfattande sociala förmåner. Landet har ett modern distributionssystem, utmärkt intern och extern kommunikation samt kvalificerad arbetskraft.

Sverige har inte deltagit i något krig på nästan två århundraden. Neutralitet bevarades i båda världskrigen.

Landet är ett stort och geografiskt varierande land vars känsla av utrymme är en av de bästa funktionerna.
Västkusten hyser en mängd historiska portar - Göteborg, Helsingborg och Malmö. I Malmö kan ni lätt åka över via Öresundsbron och besöka Danmarks huvudstad Köpenhamn.
Den förtjusande staden Helsinborg har även lätta anslutningar över till den danska staden Helsingör, då en färja endast tar 20 minuter!

Stockholm som är huvudstaden är landets högsta attraktion, en bunt öar bostäder monumentala arkitektur, fina museer och landets mest aktiva kultur och nattliv.

I mellersta och norra Sverige finns det stora delar av skogar, sjöar - ca 96.000 st - och några av de bästa vildmark vandring i hela Europa. Två tågsträckor som är kopplade till söder. Den östra sträckan går nära Bottenhavskusten där den passerar gamla trä-byggda städer och hamnar där färjor går över till Finland. När ni är uppe norra Sverige få vi hoppas att ni får stöter på det otroliga naturfenomenet norrsken.

Om Lettland:

Lettland ligger i Baltukum i nordöstra Europa och gränsar till Estland, Ryssland, Litauen, Vitryssland och Östersjön.
Terrängen i landet består till mesta dels av kullandskap och ca 40 % består av hedar och skogsområden. I skogsområdena är tallen det träd som dominerar. Det finns upp till 5000 sjöar. Det finns också flera vattendrag då många av vattendragen är längre än 10 km.
Skogsbruk och fiske är två viktiga näringar i landet.
Riga heter huvudstaden som ligger vid floden Daugava, så det är lätt att ta sig med färja till staden. Staden är mycket fräsch och det finns många nybyggda fasader, då den viktigste turistattraktionen är bärnsten och stickade plagg på torgen.
Om ni vill prova på nattlivet i staden så finns det många olika barer att besöka!

© Direct Ferries Ltd