Polen

Hur du bokar färjor från Polen till Sverige

Det finns 4 färjerutter som traffikeras mellan Polen och Sverige som totalt ger dig 57 överfarter per vecka att välja mellan. Stena Line traffikerar 1 rutt, Gdynia till Karlskrona går 3 gånger dagligen. TT Line traffikerar 1 rutt, Swinoujscie till Trelleborg går 9 gånger i veckan. Polferries traffikerar 2 rutter, Swinoujscie till Ystad går 13 gånger per vecka & Gdansk till Nynäshamn ca 3 gånger i veckan. Unity Line traffikerar 1 rutt, Swinoujscie till Ystad går 11 gånger i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Polen till Sverige.

Polen Sverige färjekarta

Klicka här för karta

Om Polen:

På många sätt är Polen en av de framgångar i det nya Europa, landet omvandlade sig från ett enpartistat till parlamentarisk demokrati under en anmärkningsvärt kort tid. Mer än ett decennium av icke-kommunistiska regeringar har det åstadkommit stora förändringar i landet, frigöra företagande energier och breda kulturella vyer på ett sätt som före 1989 generationer knappast skulle ha trott var möjligt. De glimmande företagens skyskrapor har slagit rot i Warszawa och privata butiker och kaféer har etablerat sig i även bland landsbygdens städer. Landet har ett radikalt annorlunda utseende efter att ha bytt ut den gråaktiga skiftning av ett statligt reglerat samhälle till privata företag.
Möten bland människor är kärnan av landet. På tåg, bussar, gatorna eller i en bybar möts ni av god kontakt. Den polska gästfriheten är legendarisk. Även de mest avslappnade besökarna kan serveras med en ofantlig måltid på någon timme under dagen, oftast med en flaska eller två av den lokala vodka som tas ut direkt från frysen.

Om Sverige:

Sverige har en avundsvärd levnadsstandard, blandat ett system av högteknologiska kapitalism och omfattande sociala förmåner. Landet har ett modern distributionssystem, utmärkt intern och extern kommunikation samt kvalificerad arbetskraft.

Sverige har inte deltagit i något krig på nästan två århundraden. Neutralitet bevarades i båda världskrigen.

Landet är ett stort och geografiskt varierande land vars känsla av utrymme är en av de bästa funktionerna.
Västkusten hyser en mängd historiska portar - Göteborg, Helsingborg och Malmö. I Malmö kan ni lätt åka över via Öresundsbron och besöka Danmarks huvudstad Köpenhamn.
Den förtjusande staden Helsinborg har även lätta anslutningar över till den danska staden Helsingör, då en färja endast tar 20 minuter!

Stockholm som är huvudstaden är landets högsta attraktion, en bunt öar bostäder monumentala arkitektur, fina museer och landets mest aktiva kultur och nattliv.

I mellersta och norra Sverige finns det stora delar av skogar, sjöar - ca 96.000 st - och några av de bästa vildmark vandring i hela Europa. Två tågsträckor som är kopplade till söder. Den östra sträckan går nära Bottenhavskusten där den passerar gamla trä-byggda städer och hamnar där färjor går över till Finland. När ni är uppe norra Sverige få vi hoppas att ni får stöter på det otroliga naturfenomenet norrsken.