New Providence

Hur du bokar färjor från New Providence till Andros

Det finns för tillfället bara en rutt mellan New Providence och Andros som traffikeras av 1 färjerederi – Bahamas Ferries. Nassau till Fresh Creek färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 3 timmar.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här New Providence Andros överfarten mellan Nassau och Fresh Creek, då frekvens och restid kan variera.

New Providence Andros färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från New Providence till Andros

Om Andros:

Andros är den största regionen i Bahamas, som omfattar tre större öar som kallas North Andros Mangrove Cay och South Andros, liksom hundratals mindre öar.

Med en total yta som är större än alla de övriga sju hundra Bahamas öarna tillsammans, är Andros en expansiv blandning av ren skönhet och otämjd vildmark, känd nationellt som "Big Yard". En stor del av de enorma ”bakområden” innehåller den största nationalparks systemet i landet, som innehåller norra och södra Marine, West Side och ”Blue Holes”, blåa hål, nationalparker, och ett reservat för påfyllning av krabbor.

Marinmålning sviken inte heller, med världens tredje största barriärrev som skydda kusten, och det högsta antalet blåa hål per kvadratkilometer på planeten. Några av dessa sägs gömma mytiska havsdjur heter Lusca och Chickcharney.

Andros ligger nära Nassau på New Providence, Bahamas huvudstad, och det åker färjor varje vecka därifrån, som endast varar några timmar, till Andros Town på öns östra kust.