Korsika

Hur du bokar färjor från Korsika till Italien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Korsika till Italien. Färjorna förbinder för tillfället 3 hamnar in Korsika med 4 hamnar i Italien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 59 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 7 Färjerutter som traffikeras av 2 färjerederier där Corsica Sardinia Ferries & Moby Lines är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 2 timmar 15 minuter (Bastia till Piombino).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Korsika och Italien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Korsika Italien färjekarta

Klicka här för karta

Om Korsika:

Omkring en och tre kvarts miljon människor besöker den franska ön Korsika varje år. Lockande av ett klimat som är milt även på vintern. Ön har några av de mest häpnadsväckande skiftande landskap i Europa. Ingen annan stans i Medelhavet finns det finare stränder än på Korsikas perfekt halvmåne-vikar med vit sand och transparent vatten. Kustlandskap är mer inspirerande än granit klippor på västkusten.

Korsika består till mesta del av berg och natursskyddsområden, som rymmer tusentals sällsynta växt- och djurarter. Det täcker hela 40 procent av hela öns yta.

Klimatet på ön är medelhavsklimat med torra, varma somrar och milda, regniga vintrar.

Den franska kända kejsaren Napoleon Bonapartes föddes på Korsika i staden Ajaccio, som även är ön huvudstad. Han försökta under sin tid göra en förbättring på ön.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!