Finland

Hur du bokar färjor från Finland till Estland

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Finland och Estland som totalt ger dig 84 överfarter per vecka att välja mellan. Tallink Silja traffikerar 2 rutter, Helsingfors till Tallinn går 6 gånger per dag & Mariehamn till Tallinn ca 7 gånger i veckan. Viking Line traffikerar 1 rutt, Helsingfors till Tallinn går 3 gånger dagligen. Eckerö Line traffikerar 1 rutt, Helsingfors till Tallinn går 14 gånger i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Finland till Estland.

Finland Estland färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Finland till Estland

Om Finland:

Finland blev inte självständigt förrän år 1917, efter att ha styrts i hundratals år genom först svenskarna och sedan tsaristiska ryssarna.

Finland är till mestadels platt och avbryts av stora skogar och sjöar, men har stora regionala skillnader. Finland även kallad "de tusen sjöarnas land" har upp till 187 888 stycken sjöar och vikar. Det är den södra delen som innehåller minst dramatiska landskap. Huvudstaden Helsingfors har en lysande arkitektur och fantastiska samlingar av nationell historia och konst.

Finland sträcker sig från den platta västkust i Österbotten till tjocka skogar i hjärtat av Kajanaland och gradvis stigande fjällen i Lappland.

Om Estland:

Estland är ett land som ligger i Baltikum i nordöstra Europa. Grannländerna är Lettland, Ryssland och Finland. 10 % av Eslands yta består av öar i Östersjön och i Finska viken, totalt 1500 öar. Mellan Rigabukten och Östersjön ligger landets största öar som heter Ösel och Dagö.
Tallinn är Estlands huvudstad men även den största staden. Där bor omkring 400 000 invånare och ligger belägen vid Finska viken i norra delen längst kusten.
Terrängen består av slätter och kulllandskap. Det finns många stora områden som är steniga och bergiga, men det finns även rikligt med skog. Landet har även ett antal myrar och 3 794 kilometer lång kuststräcka.
Efter landets självständighet är 1991 från Sovjet har resmöjligheterna förbättrats, då det även har byggts många hotell i de centrala delarna.