Elba

Hur du bokar färjor från Elba till Italien

Det finns 4 färjerutter som traffikeras mellan Elba och Italien som totalt ger dig 59 överfarter per dag att välja mellan. Corsica Sardinia Ferries traffikerar 1 rutt, Portoferraio till Piombino går 4 gånger dagligen. Moby Lines traffikerar 2 rutter, Portoferraio till Piombino går 12 gånger per dag & Cavo till Piombino ca 4 gånger dagligen. Toremar traffikerar 4 rutter, Portoferraio till Piombino går 21 gånger per dag, Cavo till Piombino ca 30 gånger i veckan, Rio Marina till Piombino ca 8 gånger dagligen & Rio Marina till Pianosa ca 1 gång i veckan. Blu Navy traffikerar 1 rutt, Portoferraio till Piombino går 5 gånger dagligen.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Elba till Italien.

Elba Italien färjekarta

Klicka här för karta

Om Elba:

Den italienska ön Elba ligger i Medelhavet, ca 20 km utanför västkusten av Italien.

Ön är internationellt känd för att vara den plats där Napoleon landsförvisades till. Elba är en historisk och charmig ö med ett otroligt landskap och fantastisk god och färsk Medelhavsmat!

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!