Danmark

Hur du bokar färjor från Danmark till Norge

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Danmark till Norge. Färjorna förbinder för tillfället 3 hamnar in Danmark med 6 hamnar i Norge.Det finns ett kombinerat antal på upp till 84 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 7 Färjerutter som traffikeras av 4 färjerederier där Fjord Line, Stena Line, DFDS Seaways & Color Line är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 2 timmar 15 minuter (Hirtshals till Kristiansand).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Danmark och Norge, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Danmark Norge färjekarta

Klicka här för karta

Om Danmark:

Danmark är det enklaste skandinaviska landet att resa till, både i fråga om kostnader och avstånd. Bortsett från en handfull små öar är det tre öar som utgör landet – Själland, Fyn och halvön Jylland, som sträcker sig norrut från Tyskland.
De allra flesta besökarna åker till Själland och närmare bestämt till huvudstaden Köpenhamn. Köpenhamn är en spännande brännpunkt med ett vackert gammalt centrum där det finns ett bra utbud av museer att besöka och ett bullrande nattliv.
På Själlands mindre granne, Fyn kan ni hitta den mysiga staden Odense där den välkända författaren H.C Andersen kom ifrån.
Jylland som är landets största ö, dit ni kan åka till för att njuta av Danmarks mest varierade landskap, allt från mjuka gröna kullar till ödsliga ljunghedar. Århus och Ålborg är två av de livligaste städerna efter huvudstaden Köpenhamn.
Ni kan även tar er till Skagen som ligger långst upp i Danmark för att se det spektakulära naturfenomet där två delar av Nordsjön och Östersjön möts. I skagen finns det även olika sevärda konstmuseum att besöka.

Om Norge:

Norge ligger i Skandinavien som gränasar till Sverige, Finland och Ryssland. Öarna Svalbard, Björnön och Jan Mayen tillhör också Norge men Bouvetön i södra Atlanten Peter I:s ö i södra Stilla havet räknas inte som en del av riket men är dock underordnat av Norge.
Huvudstaden Oslo ligger i södra Norge vid kusten, då hela storstadsområdet har cirka 1,25 miljoner invånare. Oslos centrala delar består till mest av skogsåsar. Åsarna ger Oslo en vacker inramning och fina förutsättningar för skidåkning och annat friluftsliv. Hamen i Oslo är väldigt viktig för utrikeshandlen i Norge.
Längst Norges kust finns det stora fjordar och tusentals öar, men det norska landskapet består till mesta dels av berg och glaciärer.

Norge är främst ett land för dem som älskar naturen. Men erbjuder också en rik kulturell upplevelse för dem som älskar att följa i fotspåren av vikingarna - liksom den senare berömdheten konstnären Edvard Munch. Du kan förundras över den fantastiska skönheten på den norska landsbygden med dess otaliga branta dalarna, höga fjällsjöar och otroliga vyer!