Ciutadella till Alcudia färja

Ciutadella Alcudia rutten ansluter Menorca med Mallorca och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 30 min.

Så det är kombinerat 35 överfarter som erbjuds vecka på Ciutadella Alcudia rutten mellan Menorca och Mallorca. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ciutadella till Alcudia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Menorca till Mallorca sida.

Ciutadella - Alcudia färjerederier

 • Balearia
  • 3 Avgångar per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 14 Avgångar per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ciutadella Alcudia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ciutadella Alcudia är en bil och 2 passagerare.

Ciutadella Alcudia färja recensioner

 • "Utmärkt resa"

  Bra resa och var i tid men vänlig personal, priserna ombord var också bra. Jag kommer att åka igen. Tack så mycket.

  'Ian' reste Ciutadella Alcudia med Balearia på Ramon Llull

  Lӓs mer Läs mindre

Ciutadella guide

Ciutadella är en stad som ligger på den västra delen av den baleariska ön Menorca i Spanien. Staden är den gamla öns huvudstad och har ett historisk arkeologiskt arv i form av megaliter såsom "Taulas", Talaiot och Navetas. Det historiska kvarteret som kallas "Es Born" är omgivet av vackra medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. I staden hittar besökare Ciutadellas stadshus som är den arabiska guvernörens före detta palats som senare tjänade som ett kungligt palats under kronan av Aragonien och sen igen som en guvernörs palats tills britterna flyttade huvudstaden till den östra staden Mahon 1722. I närheten av staden finns många pittoreska vikar och stränder att utforska.

Trots att den inte längre är Menorcas huvudstad, har Ciutadella förblivit öns religiösa centrum. Festivalen i Saint John, dess skyddshelgon, äger rum varje år den 23 och 24 juni. Katedralen i Menorca, som ligger i de gamla kvarteren i Cuitadella, byggdes 1287 på grunden av en äldre moské.

Alcudia guide

Balearernas stad Alcudia är det viktigaste turistmålet på den spanska ön Mallorca. Den gamla staden har en 1400-talsmur och det är möjligt att åka på muren och följa den nästan hela byn. Det finns rester av en romersk stad strax utanför den medeltida stadsmuren, framför kyrkan St Jaume, som hör till den antika staden Pollentia. Norr om staden finns en tjurring med anor från 1900-talet. Den gamla staden är värd för en marknad på söndagar och tisdagar året runt och innanför murarna finns flera populära restauranger och bistroer känd för god hemlagad mat i små inställningar. I Port d'Alcúdia ligger flesta restauranger runt marinan.

För att resa till Alcudia kan besökarna ta en färja från Barcelona, Denia eller Valencia. Den normala restiden är 7 timmar, men det kan minskas till 3 timmar om en snabb-färja tas. Det är i allmänhet billigare att resa till ön med färja än det är att flyga.