Capri till Castellammare di Stabia färja

Capri Castellammare di Stabia rutten ansluter Neapelbukten med Italien och körs för tillfället av 3 rederier. SNAV kör upp till 14 gånger vecka, NLG 7 gånger per vecka & Alilauro kör upp till 7 gånger vecka.

Det är kombinerat 28 överfarter vecka på Capri Castellammare di Stabia överfarten mellan Neapelbukten och Italien och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Capri till Castellammare di Stabia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Neapelbukten till Italien sida.

Capri - Castellammare di Stabia färjerederier

 • SNAV
  • 14 Avgångar per vecka 50 min
  • Få pris
 • NLG
  • 7 Avgångar per vecka 45 min
  • Få pris
 • Alilauro
  • 7 Avgångar per vecka 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Capri Castellammare di Stabia

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Capri guide

Capri är en italiensk ö belägen i Tyrrenska havet utanför Sorrentohalvön. Ön är ett populärt turistmål med många besökare som tar en dagstur från närliggande Neapel och Sorrento på italienska fastlandet. Besökare på ön kan koppla av på öns stränder eller observera öns djurliv som omfattar vaktlar, rödhake, pilgrimsfalkar, morkullor, koltrastar, geckoödlor, röd guldfisk, havsål, sargos, havsabborrar, mullusfisk och den blå ödlan av Faraglioni . Sevärdheter på ön inkluderar Villa San Michelle som ligger på toppen av den feniciska trappan på en höjd av 327 meter över havet. Villan har panoramautsikt över staden Capri och dess hamn, Sorrentine halvön och Mount Vesuvius.

Ön har två hamnar: Marina Piccola och Marina Grande. Ön är tillgänglig med färja eller flygbåten från Neapel, Sorrento, Positano och Amalfi. Båtar tenderar att ankomma till ön på morgonen och avgår efter lunch. Färjan tar ca 80 minuter och flygbåten runt 40 minuter från Neapel. Restiderna från Sorrento är cirka 40 minuter med färja och 20 minuter med flygbåt. Båtarna stannar vid Marina Grande, där en linbana går upp till Capri stad. Från Anacapri, tar en stollift passagerare till toppen av ön.

Castellammare di Stabia guide

Castellammare de Stabia, brukar kallas just Stabia. Ligger i provinsen Neapel i regionen Kampanien i södra Italien. Staden ligger på Neapelbukten, cirka 30 km söder om staden Neapel. Stabia ligger nära den antika romerska staden Stabiae som förstördes år 79 e.Kr. av Vesuvio vulkanutbrottet. De finns gamla arkeologiska fynd av Stabiae och tillsammans med den charmiga arkitekturen. De många kyrkor och de underbara konstverk av den gamla stadskärnan gör Castellammare di Stabia en perfekt plats för en avkopplande semester för dem som älskar en bit av kulturella utflykter och fantastiska stränder.

Från stadens hamn, färjor avgår till Capri och Sorrento. Tillsammans med passagerartrafiken, är används hamnen även av kommersiell fraktsjöfart och av fiskefartyg. Hamnen är också den tredje största hamnen i Kampanien efter hamnarna i Neapel och Salerno.