Varför använda
Direct Ferries?

Färjor från 2561 rutter och 705 portar runt om i världen

Over 2.5 miljon nöjda kunder

Vi ordnar over 1.2 miljon korsningar / år

Vi kollar upp till 1 miljoner pris för våra kunder dagligen

Färjor till Capraia ö

Capraia är nord västligaste av de sju öarna i den toskanska arkipelagon, den tredje största efter Elba och Giglio, med en befolkning på ungefär endast 400 personer.

Capraia ligger ungefär sextio kilometer från staden Livorno till sjöss och kan nås med färja på en dagligen. Färjor kajar på Porto di Capraia, öns enda port, som är ansluten till byn av den enda asfalterad vägen man kan hitta på ön.

Resten av ön är inte ansluten av vägar, men av gångstigar och taxibåt tjänster. Man kan också gå med i en turné grupp av sex till tolv personer, vilket är ett bra sätt att se öns natursköna kust och gömda stränder. Dessa turer börjar på morgonen, vid middagstid, på tidiga eftermiddagen och i slutet av dagen, och varar normalt från två till fyra timmar.

Förutom att vara känd för sitt vin, ansjovis och natur finns det också en hel del andra attraktioner värt att ta en titt på när man är där. En av öns mest populära promenader tar en genom förstörda byggnader och komplexa jordbruk som ingick i Capraias straffkoloni förritiden. Andra promenader tar en förbi den gamla förstörda kyrkan Santo Stefano, som inte ligger långt från La Piana vingårdarna.

Capraia Island by övervakas av fästning St George, men tyvärr är det under privat ägande och är inte öppen för turister.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • Toremar
    • Få pris

Rutter och hamnar i Capraia ö