Capraia till Livorno färja

Capraia Livorno rutten ansluter Capraia ö med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Toremar. Det finns överfarter upp till 9 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 45 minuter.

Capraia Livorno seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Capraia - Livorno färjerederier

  • Toremar
    • 9 Avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Capraia Livorno

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Capraia Livorno är en bil och 2 passagerare.

Capraia guide

Capraia är nordvästligaste av de sju öarna i Toskanska arkipelagen, och den tredje största ön efter Elba och Giglio. Ön ligger ungefär 62 km från staden Livorno sjövägen, 32 km från den nordvästra delen av ön Elba och 30 km från den franska ön Korsika. Den lilla ön, av vulkaniskt ursprung, har en yta på cirka 19 kvadratkilometer och ligger 466 meter över havet . Öns lilla hamn, Porto di Capraia, förbinds till byn av den enda asfalterade vägen på ön. I byn, som domineras av fästningen S: t George, kommer besökarna att hitta kyrkan Assunta, kyrkan St Nicola och Sacred Heart of Jesus, kyrkan och klostret St Antonio och kyrkan St Stefano Alla Piana. Ön är känd för sin vinproduktion och ansjovisfiske.

Ön är förbunden med färja till Livorno som ligger ca 60 km bort.

Livorno guide

Den italienska staden Livorno är en viktig hamnstad på västkusten av Italien. Många kryssningsfartyg besöker Livorno eftersom det är den maritima inkörsporten till regionen Toscana. Staden är också en viktig färjeterminalen. Många turister besöker Livorno på väg till Toscana främsta turistmålen i Florens, Pisa, Lucca och Siena. Livorno utformades som en "Ideal stad" under den italienska renässansen, då den styrdes av storhertigen av familjen Medici. Stora kompletteringar utformades av arkitekten Bernardo Buontalenti i slutet av 1600-talet. Medici hamnen förbisågs och försvaras av torn och fästningar som leder till centrum. Liksom många italienska städer, har Livorno en gång omgivet av stadsmuren som byggdes för att skydda sina medborgare mot inkräktare. Många av dessa gamla murarna är fortfarande intakt idag och är väl värda ett besök.

Hamnen har moderna faciliteter inklusive rullstolsramper och toaletter och duschmöjligheter för resenärer. Det har också barer, restauranger, informationspassagerar service kiosker, konferenscenter, banker och många ytterligare tjänster. Från hamnen finns det färjeförbindelser till Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari och Tunisien.