Bastia till Livorno färja

Bastia Livorno rutten ansluter Korsika med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Corsica Sardinia Ferries service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 4 timmar 5 minuter när Moby Lines servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 45 min.

Så det är kombinerat 35 överfarter som erbjuds vecka på Bastia Livorno rutten mellan Korsika och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Bastia till Livorno färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Korsika till Italien sida.

Bastia - Livorno färjerederier

 • Corsica Sardinia Ferries
  • 3 Avgångar per dag 4 tim 5 min
  • Få pris
 • Moby Lines
  • 14 Avgångar per vecka 3 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Bastia Livorno

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Bastia Livorno är en bil och 2 passagerare.

Bastia Livorno färja recensioner

 • "Utmärkt"

  Min man och jag hade en bra resa från Korsika till Livorno. Det var väldigt enkelt och det var välkommande.

  'Anonym' reste Bastia Livorno med Corsica Sardinia Ferries på Corsica Marina

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Morgon segling till Livorno"

  Färjan var i tid. Alltid trevlig personal. Frukosten var god också. Inte så bra faliciteter i Livorno.

  'Anonym' reste Bastia Livorno med Corsica Sardinia Ferries på Corsica Victoria

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Effektiv service"

  Vi extremt imponerad över servicen, allt från på till avlastningen. Vi rekommenderar denna resa till Korsika till alla. Vi är från Australien.

  'Ann' reste Bastia Livorno med Corsica Sardinia Ferries på Corsica Marina

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Resan var väldigt bekväm, färjan var ren och gillade piano musiken.

  'Ian' reste Bastia Livorno med Corsica Sardinia Ferries på Sardinia Regina

  Lӓs mer Läs mindre

Bastia guide

Bastia är en stad i Haute-Corse-området i Frankrike och ligger på den nordöstra delen av ön Korsika. I staden finns också huvudhamnen på ön och är öns största handelsstad. Staden har tre olika hamnar. Den gamla hamnen ("Vieux Port") ligger i en trång vik och används mest för fiskebåtar och fritidsbåtar. Lite längre norrut ligger handelshamnen och norr om den ligger Toga marina som används för större segelbåtar och yachter.

Sevärdheter i Bastia är t.ex. Korsika museumet, det f.d. palatset för de genoesiska guvernörerna, som nu är ett museum med korsisk etnografi, och fortet med sitt 1500-tals klocktorn och som erbjuder en fantastisk utsikt över den gamla hamnen, Terra Vecchia, berget och kusten.

Hamnen i Bastia har förbindelser till fastlandet i Frankrike (Marseille, Nice och Toulon) och Italien (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona och Portoferraio).

Livorno guide

Den italienska staden Livorno är en viktig hamnstad på västkusten av Italien. Många kryssningsfartyg besöker Livorno eftersom det är den maritima inkörsporten till regionen Toscana. Staden är också en viktig färjeterminalen. Många turister besöker Livorno på väg till Toscana främsta turistmålen i Florens, Pisa, Lucca och Siena. Livorno utformades som en "Ideal stad" under den italienska renässansen, då den styrdes av storhertigen av familjen Medici. Stora kompletteringar utformades av arkitekten Bernardo Buontalenti i slutet av 1600-talet. Medici hamnen förbisågs och försvaras av torn och fästningar som leder till centrum. Liksom många italienska städer, har Livorno en gång omgivet av stadsmuren som byggdes för att skydda sina medborgare mot inkräktare. Många av dessa gamla murarna är fortfarande intakt idag och är väl värda ett besök.

Hamnen har moderna faciliteter inklusive rullstolsramper och toaletter och duschmöjligheter för resenärer. Det har också barer, restauranger, informationspassagerar service kiosker, konferenscenter, banker och många ytterligare tjänster. Från hamnen finns det färjeförbindelser till Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari och Tunisien.