Åbo till Mariehamn färja

Åbo Mariehamn rutten ansluter Finland med Åland och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 5 timmar 20 minuter när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 25 min.

Så det är kombinerat 14 överfarter som erbjuds vecka på Åbo Mariehamn rutten mellan Finland och Åland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Åbo till Mariehamn färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Finland till Åland sida.

Åbo - Mariehamn färjerederier

 • Tallink Silja
  • 7 Avgångar per vecka 5 tim 20 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 7 Avgångar per vecka 5 tim 25 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Åbo Mariehamn

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Åbo Mariehamn är en bil och 2 passagerare.

Åbo Mariehamn färja recensioner

 • "Bekvämlighet"

  Möjligheterna att sitta bekvämt var lika illa skött på bägge färjorna. Den första färjan hade ett alldeles för litet rum med stolar, som trots allt inte i längden var sköna att sitta i. Resan tar över fem timmar och hårda kafé-stolar smakar trä med tiden!

  'Gunnar' reste Åbo Mariehamn med Viking Line på Amorella

  Lӓs mer Läs mindre

Åbo guide

Åbo är en stad belägen på den sydvästra kusten av Finland och ligger vid mynningen av Aura å. Staden kan spåra sin historia tillbaka till 1300-talet vilket gör den till den äldsta staden i Finland. Åbo var under lång tid den viktigaste tätorten i Finland. Det var den första huvudstaden i Finland 1809-1812 och fortsatte att vara den folkrikaste staden i Finland fram till slutet av 1840-talet. Idag dess betydelse nationellt inte samma som det brukade vara, men Åbo är en regional huvudstad och viktig plats för affärer och kultur i norra Europa. På grund av sin långa historia har det varit en plats för många viktiga händelser och har i stor utsträckning påverkat Finlands historia. Tillsammans med Tallinn, huvudstaden i Estland, utsågs Åbo till Europas kulturhuvudstad 2011. År 1996 förklarades Åbo till Finlands officiella julstad.

Tack vare sitt läge, är Åbo en noterbar kommersiell och passagerarhamnstad med över tre miljoner passagerare som reser varje år till Stockholm och Mariehamn.

Mariehamn guide

Mariehamn är huvudstaden i Åland som är en självständigt territorium enligt finska staten. Staden och hamnen är lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Det är en tio minuters promenad från en hamn till en annan. Där färjorna anländer i Västerhamn är där fyrmastade barken och segelfartyg Pommern ligger nedanför Ålands sjöfartsmuseum vid Badhusparken. Den Esplanaden boulevarden, en aveny kantad av lindar, går från Västerhamn till Österhamn med en parad i mitten. S: t Görans kyrka ligger halvvägs längs gatan, och på norra sidan flera av de gamla redar hus kan ses. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns i Torggatan gågatan i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnar förblir isfritt nästan hela året och båda är icke-tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnar i Skandinavien.